ESCRIT DEL BLOCDimarts.15 de Febrer 2022

Nosaltres, deixebles i missioners: la Paraula i les obres que el món necessita

Parlar de Jesucrist, l’Església o el Regne de Déu no és fàcil avui. Com va escriure Tertulià a la fi de segle II, «els cristians no neixen, però es fan». De fet, hi ha formes de resistència i prejudici que no han de subestimar. No obstant això, tot i que el dèficit de testimoniatge en el comportament quotidià és evident, en part, a causa de la inacció d’algunes agències educatives tradicionals, des de l’escola a la família, passant per les nostres pròpies comunitats cristianes, hi ha una necessitat urgent de promoure un salt d’esperit missioner .. El cristianisme, de fet, no pot reduir-se a un compendi gelat de lleis, llegendes i doctrines, sinó que és sobretot una experiència de vida que es tradueix en testimoni i anunci de la Bona Nova. Per això, el lema «Testimonis i profetes», elegit avui per a la Jornada Mundial de les Missions per les Obres Missionals Pontifícies, representades a Itàlia per la Fundació missio, reconeix aquesta petició.

El Papa Francesc, en les paraules d’obertura del seu tradicional carta a la JMJ, va escriure clarament que «quan experimentem el poder de l’amor de Déu, quan reconeixem la seva presència com a Pare en la nostra vida personal i comunitària, no podem prescindir d’anunciar i compartir el que hem vist i sentit ». Enfront de les tragèdies del nostre temps, només pensi en les moltes tragèdies que tenen lloc a les perifèries de l’món, des de l’Afganistan fins a Somàlia, des de Sudan de Sud fins al Iemen; sense esmentar el problema de la migració : no està permès parar-se al costat de la finestra i mirar. en efecte, com subratlla el Papa: «Tot en Crist ens recorda que el món en què vivim i la seva necessitat de redempció no li són aliens i també ens crida a sentir-nos part activa d’aquesta missió «:

El tema triat per el Papa Francesc per celebrar aquest dia ad gentes- «No podem callar el que hem vist i sentit» (Ac 4,20) – diu molt: «És una invitació a cada un de nosaltres – escriu el Papa – a» fer-nos càrrec «i donar a conèixer el que portem en el nostre cor». Aquest moviment, en l’espai i en el temps, però, no pot ignorar, en el pensament de l’Papa, la conversió de cor, el bé comú, la pau, la justícia, la reconciliació, el respecte a la creació. Un discurs que continua i aprofundeix el magisteri dels seus antecessors. Per això, com a batejats, tots som cridats a assumir amb fermesa la responsabilitat. A l’respecte, el Papa va reiterar una urgència que ja havia expressat en altres circumstàncies: «En el context actual hi ha una necessitat urgent de missioners de l’esperança que, ungits pel Senyor,

Aquest és un tema candent mirant la nostra realitat italiana, simptomàtic d’un malestar que hauria de ser diagnosticat seriosament. En els anys noranta de segle XX hi havia uns 24 mil missioners italians, entre sacerdots fidei donum, religiosos i religioses, membres de societats de vida apostòlica, laics i laics. Avui són uns 6 mil, i molts, segons la seva edat, tenen anys avançats. En el passat, una pastoral de «conservació» o «manteniment» en el marc d’una Civitas Christiana simplificava les coses d’alguna manera, encara que només fos perquè (gairebé) ningú va tenir l’audàcia d’emetre judicis precipitats cap al Papa i l’Església. Però avui que Civitaspermanece impresa, en molts casos, en la memòria de la gent gran o en els murs de les catedrals, però no necessàriament en el comportament de la gent i no pocs dels que s’autoanomenen creients. L’únic antídot real per aquesta descristianització (i deshumanització) de el Papa Francesc és que l’amor compassiu de Crist «també desperta el nostre cor i ens fa a tots deixebles missioners».

El camí sinodal emprès per l’Església italiana representa l’oportunitat justa per passar de les paraules, de les bones intencions, a l’acció pràctica de la fe i la caritat.

Article propietat de :

Giulio Albanese

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: