ESCRIT DEL BLOCDimecres 16 de Febrer 2022

5 consells per aconseguir la pau interior

 La pau interior és un estat d’harmonia que cada ésser troba dins seu, demostrant-ho en actituds positives en el dia a dia. Les persones que cultiven la pau interior demostren certes actituds i comportaments que l’evidencien. Com el gaudi en tot moment i lloc, no jutjar-se a si mateixos ni als altres, l’empatia amb tot ésser viu, la calma i estabilitat emocional en no manifestar ni grans preocupacions ni grans moments d’eufòria, permetre el flux de la vida sense forçar les coses, evitar o gestionar positivament el conflicte, alegria i gratitud pel que es té i la capacitat de l’amor incondicional als altres éssers humans.

El Dalai Lama, gran mestre espiritual, afirma que la pau s’ha de desenvolupar en primer lloc dins de l’individu. «És més, m’assisteix el convenciment que l´amor, la compassió i la generositat són fonaments bàsics de la pau. Només quan aquests sentiments germinen al interior de l’individu, aquest o aquesta són capaços de crear una atmosfera de pau i harmonia».

La recerca de la pau interior

La terapeuta Marian Navas ens comparteix les seves experiències amb pacients que busquen la pau interior i ens aconsella sobre això:

Des de fa algun temps, quan em ve alguna persona a consulta individual, sempre us proposo que em faci una llista dels objectius que voleu aconseguir durant les sessions individuals ja que a part de ser una bona guia per a mi, també serveix a la persona per centrar-se i identificar allò que realment vol aconseguir.

Hi ha moltes persones que quan els dic que els deixaré a la sala uns cinc minuts perquè es trobin amb elles mateixes i identifiquin allò que volen aconseguir em diuen que no tenen ni idea del que volen aconseguir, que estan en consulta perquè volen millorar la seva vida sense saber exactament en què. Tot i això, sempre els dic que tot i així els deixaré sols per fer aquest exercici d’introspecció personal i que quan entri, si no han sabut trobar cap objectiu, els trobarem entre tots dos.

En tornar a la sala, un cop passats els cinc minuts mai no m’he trobat ningú que no hagi elaborat la llista d’objectius. Encara més, estic segura que si hagués trigat una mica més a entrar aquesta llista seria fins i tot més llarga. Sempre els animo que escriguin tot el que sentin i que no tinguin por de demanar i quan entro a la sala em somriuen i em diuen ‘mira, al final sí que hi ha coses que vull aconseguir’

També em resulta curiós que independentment de l’edat, el sexe, la religió i qualsevol altre tret d’identitat gairebé totes les persones tenen exactament els mateixos objectius entre els quals potser destaquen conèixer-se a si mateixos i trobar/sentir la pau interior.

Com pots veure, conèixer-me a mi mateix i trobar la pau interior són objectius molt bàsics i essencials per a la realització personal de qualsevol persona i tot i així, per l’experiència que estic vivint a les sessions individuals, sol ser un dels principals objectius de la gran majoria de les persones que acudeixen a la meva consulta.

Aconseguir la pau interior

És per això que he decidit escriure aquest article, amb l’objectiu de compartir els passos que totes les persones que acudeixen a la meva consulta perquè les ajudi a trobar la pau interior, estan posant en pràctica grans resultats. Són els següents:

1. Para atenció només a aquelles coses que et donen energia positiva

Avui dia tenim moltíssims estímuls constantment i és molt fàcil distreure’ns amb coses superficials que en realitat no ens aporten res més que pèrdua de temps. És per això que és molt important saber distingir entre aquelles coses o estímuls que ens donen energia ja que ens aporten alguna cosa positiva o alguna cosa que en aquest moment necessitem i els estímuls que ens desgasten i ens treuen energia perquè no ens aporten res positiu més que desgast energètic, físic i emocional.

2. Viu només el moment present

El moment present és només el moment que està existint aquí i ara. És només allò que està esdevenint en aquest moment i tot el que està fora d’ell, simplement no existeix més que a la nostra ment oa la nostra imaginació. Només existeix l’aquí i ara, el present. Si aconsegueixes entrenar-te amb l’objectiu d’estar sol en el moment present sense deixar-te portar pels fantasmes del passat ni per les pors del futur, només podràs tenir aquesta pau interior tan enyorada que molts busqueu.

3. Aprèn a mantenir-te al teu centre

Això és una conseqüència directa que aconseguiràs conforme vagis dominant el punt 2. El teu centre estigui al teu cor i està representat per tot allò que et fa vibrar i connectar amb la teva veritable essència. A les persones que han aconseguit trobar el seu centre, res ni ningú les pot moure i quan alguna cosa o algú les mou, tenen prou consciència per adonar-se’n, centrar-se en el seu cor i tornar novament al seu centre on res ni ningú no els pot pertorbar

4. Venç les teves pors

Identifica les pors i inquietuds que et treuen del teu centre i venç-los. Si estem veritablement al nostre centre res ni ningú ens podrà treure d’ell encara que un pas important per aconseguir-ho és identificar les nostres pors i traspassar-los!

5. Aprèn a ser tu mateix/a

Aprendre a ser un/a mateix sense important les conseqüències de manifestar la teva veritable grandesa i tot el teu poder és un altre punt molt important per trobar la pau interior i aprendre a mantenir-nos al nostre centre ja que si realment connectes amb tu mateix i vius dia a dia des de el cor i en connexió amb la teva veritable essència tindràs l’oportunitat de viure en un estat continu de connexió i de pau interior.

Recorda, si desitges trobar la Pau interior tan sols has de seguir aquests senzills passos:

Pau Interior

Prestar Atenció solament en aquelles coses que et donen energia positiva

Viu Solament el moment Present

Aprendre a mantenir-te al teu centre

Cal vèncer les teves pors

Aprendre a ser tu mateix

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: