PARAULA DE DÉUDijous 17 de Febrer 2022

Marc 8, 27-33

Jesús, amb els seus deixebles, se’n va anar als pobles del voltant de Cesarea de Filip, i pel camí els preguntava:
– Qui diu la gent que sóc jo?
Ells li respongueren:
– Uns diuen que ets Joan Baptista; d’altres, Elies; d’altres, algun dels profetes.
Llavors els preguntà:
– I vosaltres, qui dieu que sóc?
Pere li respon:
– Tu ets el Messies.
Però ell els prohibí severament que ho diguessin a ningú. Llavors començà a instruir-los dient:
– Cal que el Fill de l’home pateixi molt. Els notables, els grans sacerdots i els mestres de la Llei l’han de rebutjar, ha de ser mort, i al cap de tres dies ha de ressuscitar.
I els ho deia amb tota claredat. Aleshores Pere, prenent-lo a part, es posà a renyar-lo. Però Jesús es girà i, davant els deixebles, renyà Pere dient-li:
– Vés-te’n d’aquí, Satanàs! No veus les coses com Déu, sinó com els homes.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquest fragment de l’Evangeli ens presenta una de les primeres catequesis de la comunitat cristiana sobre la persona de Jesús. Les característiques que la “gent” empra son els atributs més elevats que l’Antic Testament reservava per al mateix Messies. La nostra fe l’hem rebut de persones significatives per a nosaltres. Podrem agrair a Déu Pare el do de la nostra fe, i el dels seus mitjancers que ens l’han comunicat.

• Però aquests trets per definir Jesús són insuficients. Vosaltres qui dieu que sóc jo? Hem acollit una tradició, però això ens compromet a personalitzar, a alimentar i a actualitzar aquest regal, per compartir-lo en la nostra societat. Provem a contestar la pregunta que ens ha fet el mateix Jesús.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: