ESCRIT DEL BLOCDimarts 22 de Febrer 2022

El Plaer

Molt sovint les reflexions en l’àmbit de l’ètica se centren en temes com la solidaritat, la dignitat, la responsabilitat o el compromís, que impliquen una gran dosi d’exigència personal, però que es refereixen sobretot a l’Altre; demanen una determinada actitud davant la vida, externament, fora de nosaltres. Aquests nivells de reflexió ètica, en canvi, no acostumen a tractar aspectes relacionats amb el nostre interior, amb les emocions, com podrien ser el desig, el gaudi o el plaer. Són temes molt en voga en els mitjans de comunicació, la publicitat, la cultura… però en canvi molt poc treballats des d’un punt de vista ètic, humà, potser perquè s’ha donat per sobreentès que aquestes eren dimensions privades de la persona, que no era necessari tractar en públic. Una postura que s’ha demostrar un gran error, perquè aquestes temes preocupen i ocupen la gent del carrer com els que més. Aquesta dicotomia -uns temes dels quals parla el món de l’ètica però que no arriben a la gent del carrer i a l’inrevés, unes qüestions que estan en boca de tothom menys dels qui es dediquen a la reflexió- s’ha de superar, sense pors. No pot ser que del sexe se’n parli només des d’un punt de vista lúdic, perquè això significa abonar la teoria consumista i nihilista que el sexe és només un joc. És empobridor que el menjar s’entengui com un simple motor pel nostre cos i no com una dimensió que parla de com som i de la història de cada territori. Amb aquest número sobre el plaer volem, modestament, trencar una llança en aquest sentit: no es tracta de parlar només del plaer, però parlar del plaer -i pensar-lo- és també molt necessari.

Joan Salicrú

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: