PARAULA DE DÉUDimarts 22 de Febrer 2022

Mateu 16,13-19

Jesús va arribar a la regió de Cesarea de Filip, i preguntava als seus deixebles:
–Qui diu la gent que és el Fill de l’home?
Ells respongueren:
–Uns diuen que és Joan Baptista; d’altres, Elies; d’altres, Jeremies o algun dels profetes.
Ell els pregunta:
–I vosaltres, qui dieu que sóc?
Simó Pere li respongué:
–Tu ets el Messies, el Fill del Déu viu.
Llavors Jesús li va dir:
–Feliç de tu, Simó, fill de Jonàs: això no t’ho han revelat els homes, sinó el meu Pare del cel! I jo et dic que tu ets Pere, i sobre aquesta pedra edificaré la meva Església, i les forces del reialme de la mort no la podran dominar. Et donaré les claus del Regne del cel; tot allò que lliguis a la terra quedarà lligat al cel, i tot allò que deslliguis a la terra quedarà deslligat al cel.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La nostra església està constituïda per la comunitat de tots els creients en Jesús amb igual dignitat i responsabilitat. Tots junts formem el cos místic de Jesús. Som els seus membres. Som els ses peus per buscar l’ovella perduda, som els seus braços per abraçar el desvalgut, som el seu cor per estimar tots els germans.

• Aquest cos místic de Jesús va quedar desfigurat per ambicions, disputes i desavinences. Estem dividits en infinitat de grupuscles. Hem de refer la unitat, hem de tornar a caminar junts. Hem de retornar als orígens, quan “tots els creients vivien units i ho tenien tot en comú”.

• Jesús va pregar per la nostra unitat. Va encarregar a Pere tenir cura de la unitat en la caritat. Va demanar a Pere que ens conforti en la fe. I Pere es considerava el servidor dels servidors de Déu.

• Resem per a que el pròxim Sínode sobre la Sinodalitat ens impulsi a tornar a les fonts originals de l’Església, a reformar l’estructura piramidal de l’Església.

• Francesc, el nostre bisbe de Roma, ha parlat d’invertir aquesta imatge, situant el Papa en la base com a servidor del Poble de Déu, i els cristians laics al cim. Cristians que se senten Poble de Déu, i que son actius i corresponsables de la vida de l’Església. Que el buf de l’Esperit Sant ompli el Sínode i tots els seus membres, i arribem a formar una Església que sigui testimoni de veritat i de llibertat, de justícia i de pau, que tothom hi pugui trobar l’esperança que no mor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: