ESCRIT DEL BLOCDijous 24 de Febrer 2022

Interreligiositat

Si un tema preocupa avui els diversos responsables de la societat, aquest és el tema dels valors. Els diferents líders religiosos, socials, polítics, intel·lectuals, contínuament parlen de la importància o de la crisi de valors de la nostra societat. Aquest no és un debat intranscendent, ja que els valors juguen un paper molt important en la vida de les persones i de les cultures.

Seguint el professor Josep Maria Terricabras, podem definir els valors dient que són les coses, les experiències o les idees, que –amb diferents graus i matisos- ens agraden, ens interessen, i que considerem valuoses en la nostra vida, tant si en som ben conscients com si ho som menys. Els valors són sempre allò que estimem i que mirem de preservar: per això ens deixem portar per amors, gustos, aficions i preferències. I és que els valors sempre van lligats a la nostra experiència.

En un món plural i intercultural com el que estem vivint i encetant, hi descobrim una gran varietat d’opinions, valors i creences, que conviuen en un espai territorial molt reduït. Aquesta revista, que avui estrenem, només vol ser una petita contribució per afavorir un diàleg fecund i positiu. Avui més que mai, la gent està cansada de llargs discursos amb poc contingut, necessita i reclama un diàleg constructiu que ens ajudi a tots a comprometre’ns amb els reptes de futur.

Són moltes, però, les dificultats de comunicació i d’entesa que patim a diferents nivells, per això amb aquestes pàgines voldríem obrir un espai de comunicació, de trobada, d’intercanvi d’experiències, d’idees i de criteris, perquè la nostra convivència s’estructuri en aquells valors que ens facin més persones, que portin la nostra societat i la humanitat a viure amb més
plenitud.

Joan Salicrú

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: