ESCRIT DEL BLOCDiumenge 27 de Febrer 2022

Societats plurireligioses

Per Montse Castellà. Dm,

Per estar realment oberts a totes les tradicions espirituals, i alhora mantenir-se connectat a la nostra, és necessari despullar les religions de creences, dogmes, aspectes culturals, socials… per tal d’arribar al cor de la tradició espiritual: l’eix, el nucli de cada religió. Només des d’aquest eix podrem percebre les altres religions com els diferents radis d’una roda: diferents camins que porten al mateix lloc. Des d’aquest punt central podem obrir-nos, veure i aprendre de la multiplicitat i la diversitat religiosa.

Arribar a aquest centre significa contactar amb nosaltres mateixos, amb el nostre nucli més íntim, amb la dimensió espiritual. El camí espiritual ha de passar necessàriament a través nostre, no hi ha dreceres. Només així aconseguirem preservar la nostra tradició espiritual viva. Si ens situem en aquest punt central, no necessitem abandonar la nostra pròpia tradició per convertir-nos a una altra. Per exemple, podem continuar sent budistes i alhora integrar aspectes del cristianisme. Una de les aportacions rellevants que el cristianisme ofereix al budisme és la Teologia de l’Alliberament que, en cert sentit, ha impulsat el budisme compromès a Occident. D’altra banda, l’època actual requereix, urgentment, contactar amb la dimensió espiritual i silenciosa del nostre ésser. En aquest sentit, podem continuar sent cristians i adoptar les tècniques meditatives que ens ofereix el budisme.

Actuar des de la nostra realitat de pluralisme religiós significa actuar conjuntament i, en aquest context, el diàleg interreligiós es converteix en un mitjà eficaç i indispensable per al veritable canvi social. Tots som responsables de la nostra pròpia transformació interior, des del silenci i la no acció, només així podrem contribuir de manera eficaç en l’acció social a favor de la pau i la justícia. En paraules de Casaldàliga; “Si no som honestos amb nosaltres mateixos, no ho serem amb el món”. Tenim la gran oportunitat, doncs, de conrear la responsabilitat universal de la qual tant ens parla el Dalai Lama, una responsabilitat basada en l’amor i la compassió.

22/02/2022

a Espirituals ara i aquí

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: