PARAULA DE DÉUDilluns 28 de Febrer 2022

Marc 10, 17-27

Quan Jesús es posava en camí, un home s’acostà corrent, s’agenollà davant de Jesús i li preguntà:
– Mestre bo, què haig de fer per a posseir la vida eterna?
Jesús li digué:
– Per què em dius bo? De bo, només n’hi ha un, que és Déu. Ja saps els manaments: No matis, no cometis adulteri, no robis, no acusis ningú falsament, no facis cap frau, honra el pare i la mare.
Ell li va dir:
– Mestre, tot això ho he complert des de jove.
Jesús se’l mirà i el va estimar. Li digué:
– Només et falta una cosa: vés, ven tot el que tens i dóna-ho als pobres, i tindràs un tresor al cel. Després vine i segueix-me.
En sentir aquestes paraules, aquell home va quedar abatut i se n’anà tot trist, perquè tenia molts béns.
Llavors Jesús mirà al seu voltant i digué als seus deixebles:
– Que n’és, de difícil, per als qui tenen riqueses entrar al Regne de Déu!
Els deixebles, en sentir aquestes paraules, quedaren molt sorpresos. Però Jesús els tornà a dir:
– Fills meus, que n’és, de difícil, entrar al Regne de Déu! És més fàcil que un camell passi pel forat d’una agulla que no pas que un ric entri al Regne de Déu.
Ells quedaren encara més desconcertats, i es deien els uns als altres:
– Si és així, qui pot salvar-se?
Jesús se’ls mirà i digué:
– Als homes els és impossible, però no a Déu, perquè Déu ho pot tot.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’experiència de la trobada de Jesús amb el jove ric, que ens narra l’Evangeli de Marc, crec que ens dóna algunes lliçons pel que fa al nostre seguiment del Senyor Jesús.

• En primer lloc crida l’atenció que la iniciativa la porti el jove i no pas Jesús. Mal senyal, a tenor del que sol passar en la majoria de relats evangèlics on qui pren la iniciativa i crida al seguiment és Jesús. D’entrada això ja deixa entreveure que aquella trobada no acabarà gaire bé. Perquè, en definitiva, el nostre seguiment de Jesús només és possible per gràcia i iniciativa de Déu.

• En segon lloc, aquell jove s’anima a prendre la iniciativa perquè creu i confia en les seves possibilitats i fortaleses, en les seves potencialitats: és piadós, és complidor, és defensor de la llei de Déu. En definitiva, creu que “reuneix les condicions i requisits” per a ser un bon seguidor de Jesús.

• Però, en tercer lloc, tal i com Jesús li fa veure, li manca lucidesa. No és del tot conscient que el seguiment de Jesús no és qüestió de “compliments” sinó “d’amor” (i això Jesús li ho fa veure mirant-se’l amb amor). I d’un amor que no es eteri sinó concret: es concreta en la disponibilitat, en la decisió de seguir amb Ell passi el que passi. En el cas del jove, en la disponibilitat a deixar les riqueses perquè ha estat trobat per un tresor de molt més valor. Per això, més endavant, Jesús dirà als deixebles que per a un ric és molt difícil el seguiment del Regne, perquè és molt el que ha de deixar i molt el que ha d’estimar per poder deixar tanta riquesa. Amb tot, continua Jesús, per a Déu no hi ha rés impossible: si és Ell qui crida i pren la iniciativa per pura gràcia… tot és possible!

• Per últim, el resultat d’aquella trobada, és la tristesa en el jove ric. Un seguiment trist és un trist seguiment (i, per això, és millor que es quedi a casa seva). La manifestació de que el seguiment és veritable, perquè respon a una crida i a una gràcia, es l’alegria. Una alegria que es manté ferma també quan venen les tribulacions.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: