PARAULA DE DÉUDimarts 1 de Març 2022

Marc 10,28-31

Pere va dir a Jesús:
–Mira, nosaltres ho hem deixat tot i t’hem seguit.
Jesús li va respondre:
–Us ho asseguro: tothom qui per mi i per l’evangeli hagi deixat casa, germans, germanes, mare, pare, fills o camps, rebrà, ja en el temps present, cent vegades més de cases, germans, germanes, mares, fills, camps, i també persecucions, i, en el món futur, la vida eterna. Molts passaran de primers a darrers, i molts, de darrers a primers.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Després del jove ric, una pregunta “religiosament incorrecte”

• “I a nosaltres que ho hem deixat tot que ens donaràs?”. És la pregunta “religiosament incorrecte” que alguns portem dintre i que no ens atrevim a fer. Agraïm a st. Pere, sempre agosarat, que l’hagués fet per nosaltres…!

• Senyor Jesús, prou que ho saps: hem arriscat la vida per tu. Ja veus que no hem fet com el jove ric i hem deixat per tu tantes coses…. I tu saps com n’estem de satisfets. Però, també nosaltres, com qualsevol jove ric, volem fer “càlculs de guanys”.

• I tu, Senyor i Amic, ens promets que rebrem “cent vegades més”. Aquesta sí que és una “bona inversió”…! Fes que sempre la torni a assaborir, a creure, a gaudir. I ens assegures Jesús, que serà ja en aquest món. Amb això m’incites a reconèixer “tant de bé rebut” que sovint no me n’adono.

• Apèndix: una dada curiosa que fa pensar: quan hom deixa “casa o germans, germanes, mare o pare, fills…”, sorprenentment falta la paraula “pare” a la segona enumeració, un detall important en una època fortament patriarcal.

• La comunitat que Jesús crea és una comunitat fraternal, no patriarcal; les relacions internes són horitzontals, no verticals. El Pare només és un, Déu, i és el fonament de la fraternitat; sempre que algú vulgui usurpar aquest paper, la fraternitat es trencarà.

• Encara més, si algú es creu al cim de la piràmide, que es descobreixi com el de menys importància. Hom ha deixat la llar, riqueses, etc. i rep el que ha deixat, multiplicat per cent, però sempre en igualtat radical de tots els membres de la societat nova del Regne.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: