ESCRIT DEL BLOCDimecres 2 de Març 2022

DIMECRES de CENDRA.

La Quaresma (40 dies) comença amb el dimecres de cendra i acaba el dimecres sant, dia que s’inicia el tríduum pasqual. Les celebracions cristianes, ho mos-tren amb signes d’austeritat i amb el color morat, en la cultura cristiana és signe de l’esperit penitencial.

Ens volem tornar a preparar el millor possible per a reviure la Pasqua del Senyor, Jesús en la nostra vida.

Ho fem assumint el sant i senya quaresmal:

“CONVERTEIX-TE I CREU EN L’EVANGELI”

Aquesta frase, que acompanya el moment que se’ns imposarà la cendra en el cap, és molt significativa. Perquè la cendra ens recorda aquesta dimensió limi-tada, moridora, caduca, de la naturalesa humana. Ens disposa a iniciar el camí quaresmal com a itinerari de conversió, de revisió i de canvi, de millora de la pròpia vida en la perspectiva de l’evangeli.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: