PARAULA DE DÉUDimecres 2 de Març 2022

Mateu 6,1-6.16-18

Jesús va dir als seus deixebles:

Mireu de no fer el que Déu vol només perquè la gent us vegi, ja que així no tindríeu cap recompensa del vostre Pare del cel.
Per tant, quan facis almoina, no ho anunciïs a toc de trompeta, com fan els hipòcrites a les sinagogues i pels carrers, perquè tothom els alabi. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, perquè el teu gest quedi amagat, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t’ho recompensarà.
I quan pregueu, no sigueu com els hipòcrites, que els agrada de posar-se drets i pregar a les sinagogues i a les cantonades de les places perquè tothom els vegi. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan preguis, entra a la cambra més retirada, tanca-t’hi amb pany i clau i prega al teu Pare, present en els llocs més amagats, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t’ho recompensarà.
I quan dejuneu, no feu un posat trist com els hipòcrites, que es desfiguren la cara perquè tothom vegi que dejunen. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan dejunis, perfuma’t el cap i renta’t la cara, perquè els altres no vegin que dejunes, sinó tan sols el teu Pare, present en els llocs més amagats, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t’ho recompensarà.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• LA GRATUÏTAT

• Que les “bones obres” de la persona complidora, dels que treballen esforçadament, que posen en joc la seva vida pels altres…, no caiguin en l’engany d’acumular medalles, ni mèrits. A cops ens descobrim amb la necessitat de comprar el “dret a existir”: davant els altres, davant nostre i davant Déu. Quin goig poder viure en l’atmosfera de la “gratuïtat”.

• 1. Almoina “gratuïta”, que no espera ser lloada. Que l’almoina no sigui manipulada, convertint-la en desig de reconeixement, que no s’anunciï a són de trompeta. Podem descobrir-nos més preocupats per la pròpia lloança que per la lloança a Déu i el servei al pobre, escamotejant l’essencial de la Llei, instrumentalitzant l’obra religiosa.

• 2. Oració davant Déu, no “davant els altres”. Quan en el nostre fer comunitari s’introdueix el verí de la vanitat, aleshores ja no s’està situat davant Déu, sinó davant el jo envanit o davant els altres. Jesús no viu des de l’ostentació…! Qui prega busca Déu, no a si mateix: que la pregària sigui una trobada personal amb el Pare, que escapi de la grolleria d’exageracions paganes. Senzilla, en solitud i en silenci.

• 3. Dejuni, exhortació a l’honestedat del “complidor”. Bandejar el contrasentit de transformar qualsevol tipus de “dejuni” en una fatxenderia o guany. Jesús ensenya la manera de situar-se davant de Déu, llunyana de la corrupció i l’alienació religiosa. Una exhortació a l’honestedat del complidor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: