ESCRIT DEL BLOCDivendres 4 de Març 2022

L’Hospital Sant Joan de Déu porta la musicoteràpia a casa dels infants que requereixen atenció pal·liativa

La iniciativa està vinculada a un estudi per avaluar-ne l’impacte en pacients amb malalties greus o cròniques complexes

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona ha posat en marxa, per primer cop a Catalunya, un servei de musicoteràpia a domicili per als infants que pateixen malalties greus que amenacen o limiten la seva vida o malalties cròniques complexes i requereixen atenció pal·liativa. Aquesta iniciativa pretén afavorir el benestar de l’infant i facilitar la seva interacció amb els pares.

La iniciativa està vinculada a un estudi de recerca que té per objectiu determinar quin impacte té la musicoteràpia en els infants malalts i les seves famílies. La posada en marxa de la musicoteràpia a domicili ha estat possible gràcies a una donació de l’Associació Benèfica Anita.

Cada dia, una musicoterapeuta de l’Associació Ressò, l’entitat que col·labora amb l’hospital des de 2005 per oferir musicoteràpia als pacients ingressats, visita dos infants a casa seva per fer una sessió de musicoteràpia de tres quarts d’hora de durada en la que canten cançons o toquen instruments musicals diversos.

Abans i després de la sessió, es recullen diferents dades per valorar l’impacte d’aquesta activitat en el benestar del nen i la família. A l’estudi de recerca, que tindrà una durada de 24 mesos, hi participaran un total de 75 pacients.

L’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona tracta cada any 350 infants que requereixen atenció pal·liativa i a la complexitat. Dos terços són nens amb malalties greus que poden morir durant la infantesa i la resta, infants amb malalties cròniques complexes.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: