PARAULA DE DÉUDiumenge 6 de Març 2022

Lluc 4, 1-13

Jesús, ple de l’Esperit Sant, se’n tornà del Jordà. L’Esperit el va conduir pel desert durant quaranta dies, i era temptat pel diable. Aquells dies no va menjar res, i a la fi tenia fam. El diable li digué:
– Si ets Fill de Déu, digues a aquesta pedra que es torni pa.
Però Jesús li va respondre:
– L’Escriptura diu: L’home no viu només de pa.
Després el diable se l’endugué enlaire, li va mostrar en un instant tots els reialmes del món i li digué:
– Et donaré tota l’autoritat i la glòria d’aquests reialmes: me l’han confiada a mi, i jo la dono a qui vull. Adora’m i tot serà teu.
Jesús li respongué:
– Diu l’Escriptura: Adora el Senyor, el teu Déu, dóna culte a ell tot sol.
Després el conduí a Jerusalem, el va posar dalt de tot del temple i li digué:
– Si ets Fill de Déu, tira’t daltabaix. Diu l’Escriptura: Donarà ordre als seus àngels de guardar-te. I encara: Et duran a les palmes de les mans perquè els teus peus no ensopeguin amb les pedres.
Jesús li contestà:
– Diu l’Escriptura: No temptis el Senyor, el teu Déu.
Un cop el diable hagué esgotat tota mena de temptacions, s’allunyà d’ell fins al moment oportú.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Les temptacions ens van acompanyant tota la vida, ens les trobem a cada pas. Com probablement van acompanyar Jesús. Les temptacions dels béns materials, de l’ús del poder o dels signes contundents.

• Jesús va triar seguir la voluntat del Pare que no és altra que el camí del Regne. Un camí que no es ressegueix des dels miracles, el poder o el misteri caigut del cel.

• La societat en què vivim ens empeny a dinàmiques de posseir, poder i dominar. Jesús ens convida en el seu evangeli a viure des de la senzillesa, el servei i la bondat.

• La quaresma ens convida a aprofundir en la pregària, a estar units al Pare, a compartir, a desfer-nos de tot allò que ens impedeixi caminar des de la fraternitat i la filiació.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: