ESCRIT DEL BLOCDilluns 7 de Març 2022

L’espiritualitat: fonament per a una nova societat

Aquesta societat depredadora en la qual vivim, basada purament en els interessos econòmics a curt termini, ha generat tal alt grau de competitivitat i consum frenètic que ens ha portat a una situació sense precedents al llarg de la història: tots som responsables i alhora víctimes de la destrucció del nostre propi planeta. Moltes espècies ja han desaparegut i tots podem sentir, avui més que mai, la fragilitat de la nostra pròpia existència i la de tota la humanitat.

Cada dia, arriben a les nostres llars imatges de violència, intercalades amb imatges publicitàries que ens entumeixen davant el sofriment i ens fan somiar amb un món millor. Un món que cal adquirir i consumir. El consum és l’únic mitjà que ens ofereixen per a calmar la nostra set de voler més i més, les nostres ànsies per aconseguir un instant de felicitat. El motor que manté la roda del consumisme en perpetu moviment és el desig, la cobdícia, la insatisfacció… Deixar de conrear aquests aspectes suposa un enfrontament radical al sistema i una gran amenaça per a perpetuar el seu funcionament.

En aquests temps tan canviants, som testimonis, alhora que creadors, d’una nova visió de la realitat en la qual res pot comprendre’s aïlladament. Tot està interconnectat i és interdependent. La situació actual, tant social com planetària, no permet perpetuar per més temps la visió fragmentària que hem estat sostenint.

La visió de la realitat que ens proporciona ara la nova física i el pensament ecològic, si bé resulta desconcertant per al pensament occidental, convergeix notablement amb els ensenyaments espirituals més antics de la humanitat. El gran repte, al qual s’enfronten les societats d’avui dia, és el desenvolupament espiritual. Només a través de la transformació interior, podrem transformar la societat. Amb la nostra visió fragmentària, hem separat l’espiritual del material. La percepció de la realitat, integradora i holística, ens porta ara a crear un món en el qual no existeixi divisió entre el cultural, el social i l’espiritual. L’espiritualitat ja no està limitada a l’àmbit de les religions, ha d’estar integrada en tots els àmbits de la societat.

Per Montse Castellà. Dij, Espirituals ara i aquí

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: