ESCRIT DEL BLOCDijous 10 de Març 2022

LA SOLIDESA DE L’ADULT

Es el qui pervingut al terme de l’adolescència, de la creixença. Inclou l superació d’una edat cronològica, però, ensems, es un tarannà madur que anomenem {ser una persona gran}.

El primer tret de la vida adulta és la “coherència”,qualitat contraposada al caràcter difús, dispers, fluctuants i sense jerarquia fe valors, propi de l’adolescen. És, doncs, una person madura aquella que aconsegueix donar continuitat a la seva conducta, la que sap allò que vol aconseguír- d’acord amb les circumstàncies que l’envolten- i la que té en compte tant l’experiència aconseguidaa com la paraula donada. La persona gran no viu ancorada en el passat, sinó que mira vers el futures , amb previsió per tal d’encetar; així considera què ha de fer, què podrà dur a terme, mesura les paraules i domina els propis impulsos.

La solidesa de l’adult el fa resistent a les dificultats i li dóna constància, malgrat els obstacles. La persona gran no és un-i dimensiónals o rectilínia, sinó que mostra la seva maduresa amb flexibilitat i l’adaptació.

Cert no cedeix pas a la més lleugera pressió ni a la mínima crític i, si cal, accepta el conflicte i lluita, pero, al mateix temps, gaudeix d’un elevat grau de tolerància al canvi, a la contradicció i a la desil.licio; mai no és simplement agrassiu davant d’un obstacle, ni se submergeix en la vana angoixa quan apareix l’amenaça.

L’ adult, quan és necessari, acceptar la submissió, sap sotmetre’s a l’inevitable i mirar, fit a fit, la realitat, sense disfresses. El seu pensament no és rígid ni impacient. És que l’adult domina els seus sentiments.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: