PARAULA DE DÉUDijous 10 de Març 2022

Mateu 7,7-12

Jesús va dir als seus deixebles:

Demaneu, i Déu us donarà; cerqueu, i trobareu; truqueu, i Déu us obrirà; perquè el qui demana, rep; el qui cerca, troba, i a qui truca, li obren. ¿Qui de vosaltres, si el seu fill li demana pa, li donarà una pedra? O bé, si li demana peix, li donarà una serp? Així, doncs, si vosaltres, que sou dolents, sabeu donar coses bones als vostres fills, molt més el vostre Pare del cel donarà coses bones als qui les hi demanen. Feu als altres tot allò que voleu que ells us facin; aquest és el resum de la Llei i els Profetes.

 Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Demaneu… cerqueu… truqueu… Quantes vegades no ho haurem fet! Quantes vegades no hem demanat i potser molt sovint no ens han donat… O quantes vegades hem cercat i potser molt sovint no hem trobat… O quantes vegades hem trucat i potser molt sovint no ens han obert… El fet és que, al final, ens hem desanimat i ho hem deixat córrer. Vet ací una de les nostres objeccions més sovintejades a la pregària de petició. També n’hi ha una altra –encara més subtil i és aquesta: la pregària de petició ens sembla una pregària massa “interessada”, massa a ran de terra i nosaltres, potser, en desitjaríem una altra de més “gratuïta” –com ara, posem per cas, la pregària d’adoració. De tota manera, sempre serà cert que la pregària de petició és una pregària que ens fa sentir pobres i necessitats. I aquesta és precisament la nostra millor manera de presentar-nos davant Déu: amb una pobresa i un sentiment de necessitat que esdevé invitació a confiar només en Ell. Per això mateix aquesta és també una de les innegables virtualitats de la pregària de petició. Perquè és quan esdevenim progressivament més pobres que rebem més… O quan cerquem amb més intensitat que podem tenir l’esperança de trobar més… O quan clamem des del fons del cor que se’ns obre més l’accés al cor de Déu i al del germà. Aleshores sí, aleshores la nostra oració també esdevindrà pregària de lloança –la lloança dels pobres- que sempre arriba més fàcilment al cor de Déu i el toca.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: