PARAULA DE DÉUDivendres 11 de Març 2022

Mateu 5,20-26

Jesús va dir als seus deixebles:
Jo us dic que, si no sou més justos que els mestres de la Llei i els fariseus, no entrareu pas al Regne del cel. Ja sabeu que es va dir als antics: No matis, i el qui mati serà condemnat pel tribunal. Doncs jo us dic: El qui s’irriti amb el seu germà serà condemnat pel tribunal; el qui l’insulti serà condemnat pel Sanedrí, i el qui el maleeixi acabarà al foc de l’infern.
Per això, si en el moment de presentar la teva ofrena a l’altar, allí et recordes que el teu germà té alguna cosa contra tu, deixa allí mateix, davant l’altar, la teva ofrena i vés primer a fer les paus amb el teu germà; ja tornaràs després a presentar la teva ofrena. Afanya’t a arribar a un acord amb el qui et vol denunciar, mentre vas amb ell camí del tribunal, no sigui cas que et posi en mans del jutge, i el jutge en mans dels guardes, i et tanquin a la presó. T’ho asseguro: no en sortiràs que no hagis pagat fins l’últim cèntim.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquest text pertany al gènere de les «antítesis», un gènere que Mateu utilitza sovint per demostrar als qui l’escolten que el nucli de la Llei està en l’amor i que, per tant, Jesús no ha vingut a abolir la llei i els profetes sinó a posar-los en relació al manament de l’amor.

• És en aquesta clau que entenem l’evangeli d’avui. «La llei diu»… «jo us dic». I aquest «jo us dic» no ve a suprimir els manaments de Moisès sinó a portar-los encara més enllà, en el terreny del perdó i la misericòrdia…

• I és que precisament, l’evangeli no en té prou amb l’apel•lació a la justícia i a la Llei, ja que aquestes l’únic que fan és garantir un mínim de convivència, i protegir de l’arbitrarietat. Però la vida del seguidor de Jesús, una vida evangèlica no en té prou amb la llei sinó que suposa un moure’s cap al germà, per perdonar-lo, per fer les paus….

• És un bon moment per examinar la nostra vida i veure si som dels de la «sola Llei» o si en canvi ens deixem moure per l’amor.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: