PARAULA DE DÉUDissabte 12 de Març 2022

Mateu 5,43-48

Jesús va dir als seus deixebles: Ja sabeu que es va dir: Estima els altres, però no estimis els enemics. Doncs jo us dic: Estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen. Així sereu fills del vostre Pare del cel, que fa sortir el sol sobre bons i dolents i fa ploure sobre justos i injustos. Perquè, si estimeu els qui us estimen, quina recompensa mereixeu? ¿No fan el mateix els publicans? I, si només saludeu els vostres germans, què feu d’extraordinari? ¿No fan el mateix els pagans? Sigueu perfectes com ho és el vostre Pare celestial.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Les paraules d’avui de Jesús topen de ple amb la situació que vivim, ja que sembla que no hi ha cap altre camí per resoldre els problemes, que el recurs de la violència. No és estrany que aquestes paraules puguin semblar en el context de la nostra societat, com un crit ingenu a més de discordant: «Estimeu els vostres enemics, pregueu pels qui us persegueixen».

• Estimar els nostres enemics? pregar pels qui ens persegueixen? Però, com estimar els nostres enemics si no aconseguim estimar a els que tenim a prop, al nostre costat, les persones amb qui ens relacionem en el dia a dia, amb les quals compartim la nostra vida?

• Jesús no s’atura a precisar si, en alguna circumstància concreta, la violència pot ser legítima. Més aviat ens convida a treballar i lluitar perquè no ho sigui mai. Per això és important cercar sempre camins que ens portin cap a la fraternitat.

• Estimar els enemics no significa tolerar les injustícies i retirar-se còmodament de la lluita contra el mal.

• Déu estima totes i tots i ens convida a nosaltres a estimar de la mateixa manera; sent compassius, no jutjant ni condemnant, donant i perdonant…

• Però no oblidem una cosa important. Aquesta crida a renunciar a la violència s’ha d’adreçar no tant als febles, que amb prou feines tenen cap poder ni accés a la violència destructora, sinó sobretot els que maneguen el poder, els diners o les armes, i poden per això oprimir violentament els més febles i indefensos.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: