PARAULA DE DÉUDiumenge 13 de Març 2022

Lluc 9, 28-36

Jesús va prendre amb ell Pere, Joan i Jaume i pujà a la muntanya a pregar. Mentre pregava, l’aspecte de la seva cara va canviar i el seu vestit es tornà d’una blancor esclatant. Llavors dos homes es posaren a conversar amb ell. Eren Moisès i Elies, que es van aparèixer gloriosos i parlaven de la partença de Jesús, que s’havia d’acomplir a Jerusalem. A Pere i els seus companys, la son els vencia, però es van desvetllar i van veure la glòria de Jesús i els dos homes que eren amb ell. Quan aquests ja se separaven de Jesús, Pere li digué:
– Mestre, és bo que estiguem aquí dalt. Hi farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies.
No sabia què deia. Encara ell parlava així, quan es formà un núvol que els anà cobrint. Ells s’esglaiaren, en veure que entraven dins el núvol. Llavors va sortir del núvol una veu que deia:
– Aquest és el meu Fill, el meu elegit; escolteu-lo.
Així que s’hagué sentit la veu, Jesús es quedà tot sol. Ells guardaren el secret, i aquells dies no explicaren a ningú res del que havien vist.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’escena l’anomenem tradicionalment com «la transfiguració de Jesús». El relat és una experiència, que deixa entreveure una mica de la veritable identitat de Jesús.

• Pel que sembla, els deixebles no capten el contingut profund del que estan vivint, ja que Pere diu a Jesús: “Mestre, és bo que estiguem aquí dalt. Farem tres cabanes: una per a tu, una per a Moisès i una altra per a Elies”. Jesús encara no ocupa un lloc central i absolut en el seu cor. La veu de Déu el corregirà, revelant la veritable identitat de Jesús: “Aquest és el meu Fill, el meu elegit”.

• Hi ha alguna cosa rellevant que hi podem trobar en aquest evangeli: l’impacte causat per Jesús als primers que es van sentir atrets per ell i el van seguir.

• Els evangelis no són llibres didàctics que exposen doctrina acadèmica sobre Jesús. Tampoc biografies redactades per informar amb detall sobre la seva trajectòria històrica. Són «relats de conversió» que conviden al canvi, al seguiment de Jesús i a la identificació amb el seu projecte, a viure una autèntica experiència de transfiguració dels nostres cors.

• Una comunitat cristiana que sap escoltar cada diumenge el relat evangèlic de Jesús en actitud de conversió comença a transformar-se. Que aquest camí Quaresmal que hem iniciat, sigui per nosaltres i les nostres comunitats una oportunitat ferma de transformació i conversió.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: