ESCRIT DEL BLOCDilluns 14 de Març 2022

1 PAUTES PER A EDUCAR EN LA FE EN FAMÍLIA

No descuidar la pròpia responsabilitat

És molt el que es pot fer. En primer lloc, preocupar-se que el fill rebi una educació religiosa a l’escola i prengui part en la catequesi parroquial. Després, seguir de prop aquesta educació que està rebent fora de la llar, conèixer-la i col•laborar des de casa donant suport i estimulant el fill. A la llar, actuar sense complexos, sense amagar o dissimular la pròpia fe. Això és important per als fills.

La nostra conducta transmet una imatge de Déu

A través de la seva conducta, sense adonar-se’n, transmeten una imatge de Déu als seus fills. L’experiència d’uns pares autoritaris i controladors va transmetent la imatge d’un Déu legislador, jutge vigilant i castigador. L’experiència d’uns pares despreocupats i permissius, aliens als fills, va transmetent la sensació d’un Déu indiferent envers tot allò que és nostre, un Déu com inexistent. Però si els fills viuen amb els pares una relació de confiança, comunicació i comprensió, la imatge d’un Déu Pare es va interioritzant d’una manera positiva i enriquidora en les seves consciències.

Del comentari de José Antonio Pagola, Dejar entrar en casa a Jesús, PPC, Madrid 2018, 79-80

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: