PARAULA DE DÉUDilluns 14 de Març 2022

Lluc 6, 36-38

Jesús va dir als seus deixebles:

– Sigueu misericordiosos com ho és el vostre Pare. No judiqueu, i no sereu judicats; no condemneu, i no sereu condemnats; perdoneu, i sereu perdonats. Doneu, i us donaran: us abocaran a la falda una bona mesura, atapeïda, sacsejada i curulla fins a vessar. Tal com mesureu sereu mesurats.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Quan Jesús parla del nostre Pare, què sentim? Quan Jesús ens demana que siguem misericordiosos per assemblar-nos al Pare, quin horitzó s’obre dins nostre?

• Què és el que fa tan valuós el que ens acaba de dir Jesús? Que tenim un Pare? Que hem de transformar el cor? Que la nostra mirada s’ha d’omplir de misericòrdia? Per entendre una persona cal saber quina és la força que l’empeny, Jesús ens estima, ens mostra un camí. El seu desig de voler-nos bé ens dóna pau.

• “No judiqueu, no condemneu”, “Doneu i us donaran”, la seva promesa és un signe d’estimació. Vet aquí la invitació que ens fa Jesús a convertir en terra sagrada la vida de l’altre, a respectar-la, a estimar-la, fins i tot en la seva incomprensió. Sempre hi ha més mirades que la que tenim, sempre hi ha més maneres de veure les persones i les coses que les que algú ens ha dit.

• “Tal com mesureu sereu mesurats”. Quan ens atrevirem a desvestir de suspicàcies, de recels la nostra mirada, que tant mal pot fer? Quantes vides han quedat pel camí producte de les mirades que han rebut? Quan ens atrevirem a convertir la relació amb l’altre en veritable terra sagrada? Encara hi som a temps.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: