ESCRIT DEL BLOCDimarts 15 de Març 2022

2 PAUTES PER A EDUCAR EN LA FE EN FAMÍLIA

En l’educació en la fe, l’exemple és decisiu

Que els fills puguin trobar a casa seva «models d’identificació», que no els sigui difícil saber com qui haurien de comportar-se per viure la seva fe de manera sana, joiosa i responsable. Només des d’una vida coherent amb la fe es pot parlar als fills amb autoritat. Aquest testimoni de vida cristiana és particularment important en el moment en què els fills, ja adolescents o joves, van trobant en el seu món altres models d’identificació i altres claus per entendre i viure la vida.

No totes les actuacions dels pares garanteixen una educació sana de la fe

No n’hi ha prou, per exemple, de crear hàbits de qualsevol manera, repetir gestos mecànicament, obligar a certes conductes, imposar la imitació… Només s’interioritza el que s’experimenta com a bo. S’aprèn a creure en Déu quan, a la nostra manera, tenim l’experiència d’un Déu bo. La fe s’aprèn vivint-la joiosament. Per això eduquen en una fe sana els pares que viuen la seva fe compartint-la joiosament amb els seus fills.

Del comentari de José Antonio Pagola, Dejar entrar en casa a Jesús, PPC, Madrid 2018, 79-80

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: