PARAULA DE DÉUDivendres 18 de Març 2022

Mateu 21, 33-43.45-46

Jesús va dir als grans sacerdots i als notables del poble:

Escolteu una altra paràbola: Hi havia un propietari que va plantar una vinya, la va envoltar d’una tanca, hi va excavar un cup i va construir-hi una torre de guàrdia . Després la va arrendar a uns vinyaters i se’n va anar lluny. Quan s’acostava el temps de la verema, envià els seus servents als vinyaters per rebre’n els fruits que li corresponien; però els vinyaters van agafar els servents, i a l’un el van apallissar, a l’altre el van matar, i a l’altre van apedregar-lo. Novament els envià altres servents, més nombrosos que els primers, però els van tractar igual. Finalment els envià el seu fill, tot dient-se: «Al meu fill, el respectaran.» Però els vinyaters, en veure el fill, es digueren entre ells: «Aquest és l’hereu: vinga, matem-lo i quedem-nos la seva heretat!» L’agafaren, el van treure fora de la vinya i el van matar.
Quan vingui l’amo de la vinya, què farà amb aquells vinyaters?
Li responen:
– Farà morir de mala manera aquells mals homes i arrendarà la vinya a uns altres vinyaters que li donin els fruits al seu temps.
Jesús els diu:
– ¿No heu llegit mai allò que diu l’Escriptura: La pedra rebutjada pels constructors, ara és la pedra principal. És el Senyor qui ho ha fet, i els nostres ulls se’n meravellen?
Per això us dic que el Regne de Déu us serà pres i serà donat a un poble que el faci fructificar.
Quan els grans sacerdots i els fariseus sentiren les seves paràboles, van comprendre que es referia a ells, i volien agafar-lo, però van tenir por de la gent, que el considerava un profeta.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• I Déu segueix esperant. I segueix confiant. I segueix apostant per nosaltres. Per una humanitat que s’entesta en fer més cas del pal que de la mà estesa. I Déu segueix estenent la mà. Acompanyant. Déu fidel i misericordiós. El Déu de Jesús. El Déu Pare que vol fills i ens estima fills. No robots ni sotmesos atemorits. Fills.

• El Déu de Jesús que, per salvar-nos com a fills, ens dóna el Fill. I segueix esperant. Tot confiant que ens adonarem. Que n’aprendrem. Que el trobarem. Que obrirem els ulls i el descobrirem Pare i Mare. I descobrirem tota una humanitat de germans.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: