PARAULA DE DÉUDissabte 19 de Març 2022

Mateu 1, 16.18-21.24a

Jacob va ser el pare de Josep, l’espòs de Maria, de la qual nasqué Jesús, l’anomenat Messies.

El naixement de Jesús, el Messies, fou d’aquesta manera: Maria, la seva mare, estava unida amb Josep per acord matrimonial i, abans de viure junts, ella es trobà que havia concebut un fill per obra de l’Esperit Sant. Josep, el seu espòs, que era un home just i no volia difamar-la públicament, resolgué de desfer en secret l’acord matrimonial. Ja havia pres aquesta decisió, quan se li va aparèixer en somnis un àngel del Senyor que li digué:

– Josep, fill de David, no tinguis por de prendre Maria, la teva esposa, a casa teva: el fruit que ella ha concebut ve de l’Esperit Sant. Tindrà un fill, i li posaràs el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble.

Quan Josep es despertà, va fer el que l’àngel del Senyor li havia manat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Sant Josep és un dels personatges més entranyables del poble d’Israel. La persona pacient, callada, gens protagonista. Avui celebrem la festa d’aquesta gran persona, del mestre de Jesús en l’art de la fusteria, i el qui deuria acompanyar el seu fill en el seu creixement fins que decidí sortir de la seva terra per seguir la crida del Pare.

• Ens trobem en un dels moments més complicats de la vida de Josep. Malgrat la manca d’evidències i la possibilitat de veure’s abocat a la burla dels seus conciutadans, ell es fia i acull Maria. La gran simplicitat en fer cas del manament que ha rebut en un somni ens parla d’una persona amb una forta disponibilitat.

• – Pots demanar tenir la mateixa confiança que tingué Josep. Tenir paciència i entendre que la lògica de Déu no és sempre la nostra pròpia. – Li demanes a Déu, per intercessió de Sant Josep, de poder tenir la seva mirada vers la realitat, de respectar el ritme de Déu i no deixar-te endur pel judici i la rancúnia precipitades.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: