ESCRIT DEL BLOCDivendres 25 de Març 2022

L’Anunciació

Va ser enviat l’àngel Gabriel de part de Déu a una ciutat de Galilea, anomenada Natzaret, a una verge desposada amb un home de nom Josep, de la casa de David, i el nom de la verge era Maria

Al sisè mes, va ser enviat l’àngel Gabriel de part de Déu a una ciutat de Galilea, anomenada Natzaret, a una verge desposada amb un home de nom Josep, de la casa de David, i el nom de la verge era Maria (Lc 1,26-27).

No oblidis, amic meu, que som nens. La Senyora del dolç nom, Maria, està recollida en oració. Tu ets, en aquella casa, el que vulguis ser: un amic, un criat, un curiós, un veí… —Jo ara no m’atreveixo a ser res. M’amago darrere teu i, esbalaït, contemplo l’escena: L’Arcàngel diu la seva ambaixada… Quomodo fiet istud, quoniam virum non cognosc? —De quina manera es farà això si no conec home? (Luc., I, 34.)

La veu de la nostra Mare amuntega a la meva memòria, per contrast, totes les impureses dels homes…, les meves també.

I com odio llavors aquestes baixes misèries de la terra!… Quins propòsits!

Fiat mihi secundum verbum tuum. —Feu-vos en mi segons la vostra paraula. (Luc., I, 38.) A l’encant d’aquestes paraules virginals el Verb es va fer carn.

Sant Rosari. Primer misteri

La nostra Mare és model de correspondència a la gràcia i, en contemplar la seva vida, el Senyor ens donarà llum perquè sapiguem divinitzar la nostra existència ordinària. Al llarg de l’any, quan celebrem les festes marianes, i en força moments de cada jornada corrent, els cristians pensem moltes vegades en la Mare de Déu. Si aprofitem aquests instants, imaginant com es conduiria La nostra Mare en les tasques que nosaltres hem de realitzar, a poc a poc anirem aprenent: i acabarem semblant-nos a Ella, com els fills s’assemblen a la seva mare.

Imitar, primer, el seu amor. La caritat no es queda en sentiments: ha d’estar a les paraules, però sobretot a les obres. La Verge no només va dir fiat, sinó que va complir en tot moment aquesta decisió ferma i irrevocable. Així nosaltres: quan ens agulloni l’amor de Déu i coneguem el que Ell vol, ens hem de comprometre a ser fidels, lleials, ia ser-ho efectivament. Perquè no tot aquell que diu Senyor, Senyor, entrarà al regne del cel; sinó aquell que fa la voluntat del meu Pare celestial.

Hem d’imitar la seva elegància natural i sobrenatural. Ella és una criatura privilegiada de la història de la salvació: a Maria, el Verb es va fer carn i va habitar entre nosaltres. Va ser testimoni delicat, que passa amagat; no li va agradar rebre lloances, perquè no va ambicionar la seva pròpia glòria. Maria assisteix als misteris de la infància del seu Fill, misteris, si és possible parlar així, normals: a l’hora dels grans miracles i de les aclamacions de les masses, desapareix. A Jerusalem, quan Crist —cavalcant un borriquito— és victorejat com a Rei, no hi ha Maria. Però reapareix al costat de la Creu, quan tots fugen. Aquesta manera de comportar-se té el sabor, no cercat, de la grandesa, de la profunditat, de la santedat de la seva ànima.

Intentem aprendre, seguint el seu exemple en l’obediència a Déu, en aquesta combinació delicada d’esclavitud i de senyoriu. En Maria no hi ha res d’aquella actitud de les verges nècies, que obeeixen, però esbojarradament. La nostra Senyora sent amb atenció allò que Déu vol, pondera allò que no entén, pregunta allò que no sap. Després, es lliura tota al compliment de la voluntat divina: heus aquí l’esclava del Senyor, feu-vos en mi segons la vostra paraula. Veieu la meravella? Santa Maria, mestra de tota la nostra conducta, ens ensenya ara que l’obediència a Déu no és servilisme, no subjuga la consciència: ens mou íntimament que descobrim la llibertat dels fills de Déu.

(És Crist que passa, 173)

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: