PARAULA DE DÉUDissabte 26 de Març 2022

A uns que es refiaven de ser justos i menyspreaven els altres, Jesús els proposà aquesta paràbola:
–Dos homes van pujar al temple a pregar: l’un era fariseu i l’altre publicà.
»El fariseu, dret, pregava així en el seu interior: «Déu meu, et dono gràcies perquè no sóc com els altres homes, lladres, injustos, adúlters, ni sóc tampoc com aquest publicà. Dejuno dos dies cada setmana i dono la desena part de tots els béns que adquireixo.»
»Però el publicà, de lluny estant, no gosava ni aixecar els ulls al cel, sinó que es donava cops al pit, tot dient: «Déu meu, sigues-me propici, que sóc un pecador.»
»Jo us dic que aquest va baixar perdonat a casa seva, i no l’altre; perquè tothom qui s’enalteix serà humiliat, però el qui s’humilia serà enaltit.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Aquest text cau al bell mig de la Quaresma i no és casualitat.

• El fariseu és un bon practicant: fa dejuni, dóna una part dels bens que ha adquirit, respecta la Llei… fins aquí res que no pugui ser agradable a Déu. Però al fariseu li falta precisament allò essencial, la seva pràctica externa no l’ha dut a una conversió del cor. No sé sent pecador. Ha establert amb Déu una relació de tipus comercial on la pràctica de la Llei dispensa de la conversió profunda del cor, i és d’això que es vanta: “no sóc com els altres”. (Fixa’t en un detall prou significatiu: diu que el fariseu pregava “dret”).

• Posem ara els ulls en el publicà. No se’ns diu res del compliment de la Llei, fins i tot pel fet ser publicà podem endevinar que no es guanyava la vida massa honradament, o més clarament que era un corrupte. Però en canvi davant Déu abaixa els ulls i es reconeix pecador i necessitat del seu perdó. I és precisament el publicà qui baixa perdonat a casa seva.

• Com ens hem situat davant de Déu durant aquesta Quaresma, com el fariseu o com el publicà? Encara hi som a temps.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: