ESCRIT DEL BLOCDijous 31 de Març 2022

COM PODEM VIURE MILLOR, 

Hem d’estar bé amb nosaltres mateixos i, per això, cal començar per tenir una bona autopercepció. Aquesta percepció d’un mateix ens ha de permetre veure les nostres fortaleses i els nostres punts més febles. Per ajustar-nos al màxim en aquest coneixement, caldrà comprovar si la nostra percepció coincideix amb la del nostre entorn.

Cal dedicar un temps a pensar en un mateix i en la relació amb les altres persones, sobre com m’identifico (autoconeixement) i el meu nivell d’autoestima.

L’autoestima positiva és bàsica per assolir un equilibri emocional i una salut mental òptims, afavoreix les relacions positives i ens protegeix contra l’estrès.

Una autoestima saludable implica conèixer els propis defectes i compensar-los, considerar l’activitat diària com un estímul i acceptar reptes sabent trobar, donar i rebre, suport i reforç. Una bona autoestima no vol dir considerar-se el millor o ser dels bons, sinó saber què puc fer, com he de fer-ho i quan he de menester ajuda o cooperació. Vol dir ser líder del propi procés de creixement.

PODEM aconseguir estar còmodes amb nosaltres mateixos, amb la nostra forma d’actuar, amb una mica de treball individual que ens acosti a una autoestima saludable que ens permeti veure’ns com a persones amb capacitat i dret per refermar les nostres idees, dominar les regnes de la nostra vida i assolir els nostres objectius. Hem de conèixer les pròpies limitacions, per treballar-les i identificar aspectes nous de nosaltres mateixos que ens permetin entomar reptes i no fugir de l’exigència.

Aquesta manera de treballar i d’entendre la nostra tasca generarà un context on es pugui desenvolupar un procés centrat en l’esforç de millorar i aconseguir objectius des de les nostres possibilitats individuals, amb interaccions i entorns saludables.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: