ESCRIT DEL BLOCDivendres 1 d’Abril 2022

1 Abús El que els nens han de saber

La majoria dels adults tracten bé els nens. Però hi ha alguns adults que fan mal als nens en comptes d’ajudar-los. Les paraules que es fan servir per descriure’l són «maltractament» i «abús».

Qualsevol nen pot rebre maltractament, independentment d’on visqui, quants diners tingui la família, l’edat que tingui o amb qui visqui. A un nen el pot maltractar un dels seus pares, un padrastre o una madrastra, un altre tipus de parent, un cuidador, un entrenador o un altre nen.

El maltractament infantil pot passar a qualsevol lloc: a casa, l’escola, l’escola bressol, la casa d’un amic o, fins i tot, l’església o un altre lloc de tipus religiós.

Informa algú sobre el que està passant immediatament

Quan un nen rep maltractament ho ha de dir a un adult en qui confiï immediatament. Independentment del que digui el maltractador, el maltractament sempre és dolent, i el nen pot demanar ajuda i obtenir-la de maneres diferents.

• Informa un adult de confiança. A qui? Ho pots explicar a algú de la teva escola, com al teu psicòleg escolar, al teu conseller escolar, un professor, un entrenador o algú de la infermeria escolar. O ho pots explicar a un amic de la teva mare o pare, o al teu germà o germana gran. Ho podeu fer en persona o per telèfon, escriure una nota, un correu electrònic o una carta. Pot resultar-te difícil perquè et poden haver estat espantant perquè no ho expliquis. Però és molt important que ho segueixis explicat fins que un adult demani ajuda i cessi el maltractament.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: