PARAULA DE DÉUDivendres 1 d’Abril 2022

Joan 7,1-2.10.25-30

Jesús continuava recorrent Galilea. No volia anar a Judea, perquè els jueus buscaven de matar-lo. Però era a prop la festa jueva dels Tabernacles,
Quan els germans de Jesús hagueren anat a la festa, ell també hi va pujar, no públicament, sinó d’amagat.
Alguns de Jerusalem deien:
–¿No és el qui volien matar, aquest? Ara parla obertament, i no li diuen res. ¿És que les nostres autoritats l’han reconegut realment com el Messies? Quan arribarà el Messies, ningú no sabrà d’on és. D’aquest, en canvi, sí que ho sabem.
Llavors Jesús, que estava ensenyant en el temple, va exclamar:
–És cert que em coneixeu i sabeu d’on sóc, però jo no he vingut per mi mateix. El qui m’ha enviat és digne de crèdit, però vosaltres no el coneixeu. Jo sí que el conec, perquè vinc d’ell, i és ell qui m’ha enviat.
Després de sentir això, intentaven d’agafar Jesús, però ningú no el va detenir, perquè encara no havia arribat la seva hora.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Quin Messies esperava el poble jueu? Què esperem nosaltres de Déu?

• Jesús, malgrat la seva frustració en veure que els seus contemporanis dubten d’ell i l’amenacen, juga amb cert avantatge: ell sí que coneix el Pare i se sent enviat per Ell. Així ho afirma. Aquesta convicció fa de la seva vida la seva missió, fins i tot veient-se amenaçat.

• Nosaltres “juguem” en una altra dimensió. No tenim aquest coneixement directe del Pare, però sí un referent, una imatge humana d’aquest Déu (Abbà): és Jesús.

• Via indirecta, a través de les Escriptures, la tradició…, ens ha arribat una interpretació del Messies. Tenim doncs també, referències vàlides per interpel·lar-nos. Hi ha preguntes (com les primeres) sense respostes clares, però d’altres més personals, a les que podem possiblement donar respostes més precises.

• I aquí ve la pregunta clau i que sí pot tenir resposta: Què n’espera Déu de mi?

• És temps de Quaresma, de preparació de la Pasqua. Temps per preparar aquesta resposta.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: