ESCRIT DEL BLOCDiumenge 3 d’Abril 2022

El Papa crida els comunicadors de Terra Santa a «construir comunitats i enriquir la fe»

Por José María Carrera

18 enero, 2022

Aquest 17 de gener, Francesc va rebre al Vaticà una delegació de la Custòdia de Terra Santa amb motiu del centenari de la revista homònima. A la trobada, a la qual va acudir el mateix Custodi Francesco Patton, el Papa va convidar els comunicadors a «construir comunitat i enriquir la fe de molts».

Després d’unes paraules introductòries del Custodi, Francisco va agrair la tasca de la revista Terra Santa així com d’Ediciones Tierra Santa, als empleats de Christian Media Center i els seus col·laboradors.

A tots ells els va encomanar «transmetre el cinquè Evangeli», en referència a «l’àmbit històric i geogràfic en què la Paraula de Déu es va revelar i es va fer carn en Jesús per a nosaltres i la nostra salvació».

Terra Santa, exemple de fraternitat entre cristians

Una tasca de la qual Francisco va extreure diverses implicacions. La primera, establir lligams comunitaris que tinguin com a finalitat assolir «la possible fraternitat entre cristians d’Esglésies i confessions lamentablement separats», però que a Terra Santa mostren «que són sovint a prop de la unitat».

Aquesta fraternitat, va afegir Francisco, «s’ha d’obrir als migrants, desplaçats i refugiats per tornar-los la dignitat de què van ser privats», i va trucar als comunicadors a explicar el que han viscut en deixar la seva pàtria a la recerca d’un futur per a ells i fills.

També va felicitar els comunicadors pels seus esforços per portar la informació davant de situacions marcades moltes vegades pel risc i la dificultat.

«Per realitzar els vostres serveis no us limiteu als territoris pacífics, sinó també a realitats difícils i sofrints com Síria, el Líban, Palestina i Gaza», va continuar. «Sé que intenteu presentar les històries del bé, de resistència activa al mal de la guerra, de reconciliació o de tornar la dignitat als nens desposseïts de la seva infància», va afegir.

El Papa Francesc rep un present marià de la delegació de Terra Santa.

Una tasca que «sosté els cristians» de Terra Santa

Després de recordar que «la paraula només és eficaç si és vista i involucra en una experiència i diàleg» concrets, va cridar els comunicadors a «fer una nova lectura del text bíblic» gràcies a la seva presència al cinquè Evangeli -la terra on la història i geografia de la salvació es troben».

Aquesta lectura, va afegir Francesc, permet «veure, fins i tot tocar la realitat de la història que Déu ha fet amb els homes» i que comporta «enriquir la fe de molts».

«Ho feu a través del vostre compromís professional, realitzat cada dia amb competència al servei de l’Evangeli: això és preciós per als creients de tot el món, i sosté els cristians que viuen a la terra de Jesús», va concloure.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: