PARAULA DE DÉUDiumenge 3 d’Abril 2022

Joan 8,1-11

Jesús se n’anà a la muntanya de les Oliveres. Però de bon matí es va presentar de nou al temple. Tot el poble acudia cap a ell. S’assegué i començà a instruir-los. Llavors els mestres de la Llei i els fariseus li van portar una dona que havia estat sorpresa en el moment de cometre adulteri. La posaren allà al mig, i li digueren:
–Mestre, aquesta dona ha estat sorpresa en el moment de cometre adulteri. Moisès en la Llei ens ordenà d’apedregar aquestes dones. I tu, què hi dius?
Li feien aquesta pregunta amb malícia per tenir de què acusar-lo. Però Jesús es va ajupir i començà a escriure a terra amb el dit. Ells continuaven insistint en la pregunta. Llavors Jesús es va posar dret i els digué:
–Aquell de vosaltres que no tingui pecat, que tiri la primera pedra.
Després es tornà a ajupir i continuà escrivint a terra. Ells, en sentir això, s’anaren retirant l’un darrere l’altre, començant pels més vells. Jesús es va quedar sol, i la dona encara era allà al mig. Jesús es posà dret i li digué:
–Dona, on són? ¿Ningú no t’ha condemnat?
Ella va respondre:
–Ningú, Senyor.
Jesús digué:
–Jo tampoc no et condemno. Vés-te’n, i d’ara endavant no pequis més.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• És impressionant la grandesa i la generositat del perdó del Pare Déu en aquest passatge evangèlic quan se’ns diu: “… Va quedar només Jesús, i la dona encara era allà al mig; dempeus … Dona, on són els teus acusadors? ¿Ningú no t’ha condemnat? … Cap, Senyor… Tampoc jo et condemno. Vés-te’n, i d’ara endavant no pequis més.»

• Segons el relat, els acusadors només estan pensant en el pecat de la dona i en la condemna de la llei. Jesús canviarà la perspectiva. Ell els respondrà des de la seva experiència de la misericòrdia de Déu. Intel•ligentment posarà els acusadors davant el seu propi pecat. Davant Déu, tots hem de reconèixer-nos pecadors. Tots necessitem el seu perdó.

• Potser també ens cal recordar i prendre consciència que la nostra manera d’entendre, viure i imaginar les relacions entre home i dona no prové sempre de l’evangeli. Som presoners de costums, esquemes i tradicions que no tenen el seu origen en Jesús, doncs condueixen fins i tot en els nostres dies al domini de l’home i la subordinació de la dona. Quanta violència de gènere treu el cap encara en la nostra societat del segle XXI !

• D’altra banda, i en diferents circumstàncies, no ens caldria moltes vegades que algú ens recordés certes coses abans de començar a llançar pedres als altres?

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: