ESCRIT DEL BLOCDijous 7 d’Abril 2022

Abús El que els nens han de sabe

Com pots saber si estàs rebent maltractaments?

Hi ha diverses formes diferents de maltractament:Ç

• Que et facin mal al cos es diu «maltractament físic». Pot passar quan algú t’enganxa fort amb la mà o amb un objecte, com un cinturó, sobretot quan el cop et deixa blaus o talls. Sacsejar, empènyer, estrangular, agafar causant dolor i donar puntades de peu també poden considerar-se formes de maltractament físic. Fer mal a un nen mai no està bé. Explica-ho a un adult de confiança si t’està passant alguna d’aquestes coses

. • Que et toquin les teves parts íntimes s’anomena “abús sexual”. Les teves parts íntimes són les parts que et tapes amb el vestit de bany o la roba interior: els pits, la vagina i les natges a les nenes; el penis, els testicles i les natges als nens. Si un adult o un altre nen toca les parts íntimes d’un nen o li demana que els hi toqui, això està malament. Quan passa un abús sexual, la persona que el duu a terme sol dir al nen que es tracta d’un secret que no ha d’explicar a ningú. Però el nen no ho ha de mantenir en secret. Si et passa a tu, explica-ho a un adult de confiança, oa més d’un, fins que algú t’ajudi.

• Ferir un nen amb males paraules o molt enuig s’anomena «maltractament verbal, emocional o psicològic». El maltractament verbal, emocional o psicològic passa quan algú crida a un nen constantment, ho insulta, o ho amenaça de deixar-ho sol o en adopció. És normal que els pares s’enfadin amb els seus fills de tant en tant. Però si hi ha crits, empentes o amenaces gran part del temps, això pot fer que el nen es comenci a trobar molt malament amb ell mateix. A un nen també li fa molt mal que ho ignorin i que no li transmetin afecte. Si això t’ocorre a tu, és molt important que ho expliquis a un adult en qui confiïs.

• No donar a un nen les coses que necessiten s’anomena “desatenció”. La desatenció passa quan els nens viuen en una casa on els adults no els brinden les coses bàsiques que necessiten tots els nens, com ara menjar, roba neta, una manera d’anar a l’escola cada dia i un llit on dormir. Quan els pares o altres cuidadors descuiden un nen, és possible que aquest nen no es banyi, no dormi en bones condicions ni tingui revisions mèdiques quan ho necessiti.

Pot ser difícil per a un nen explicar a un adult que a casa seva no està rebent aquestes coses tan importants. Un pare o un altre tipus de cuidador pot tenir problemes com haver perdut la feina, tenir conflictes familiars o problemes amb lalcohol i la drogues. Però independentment de quina sigui la causa, un nen li ho ha de contar a algú. A partir de llavors, el nen podrà començar a rebre les coses que necessita, i el pare, la mare o el cuidador també podrà rebre ajuda.

Cal ser molt valent per parlar sobre aquest tipus de coses, ia vegades cal un temps per sentir-se prou fort com per parlar. És una cosa completament normal. Només cal que el nen sàpiga que, al cap ia la fi, explicar-ho a una persona de confiança és el millor i el més valent que pot fer. Se sentirà molt millor si segueix aquests passos per estar segur i feliç i posar fi al maltractament.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: