ESCRIT DEL BLOCDiumenge 10 d’Abril 2022

Diumenge de Rams

El Diumenge de Rams és una celebració religiosa en què la majoria de les confessions del cristianisme commemora l’entrada de Jesucrist a Jerusalem, donant inici a la Setmana Santa. És una festa cristiana movible que cau el diumenge abans de Pasqua, és a dir, el sisè diumenge de Quaresma.

La festa commemora l’Entrada triomfal a Jerusalem, un esdeveniment esmentat a cadascun dels quatre evangelis canònics.El diumenge de Rams marca el primer dia de la Setmana Santa. Per als seguidors del cristianisme de Nicea, és la darrera setmana de la temporada solemne cristiana de Quaresma que precedeix l’arribada de la Pasqua.

A la majoria de les esglésies litúrgiques, el Diumenge de Rams se celebra amb la benedicció i distribució de branques de palmell o les branques d’altres arbres nadius, que representen les branques de palmell que la multitud va escampar davant de Crist mentre ell entrava a Jerusalem. La dificultat d’aconseguir palmells en climes desfavorables va portar a substituir-lo per branques d’arbres nadius, inclosos boix, olivera, salze i teixeixo. El diumenge sovint es deia per aquests arbres substituts, com al Diumenge de teixo, o pel terme general Diumenge de rams.

Moltes esglésies de les principals

denominacions cristianes, incloses les tradicions ortodoxa, catòlica, luterana, metodista, anglicana, morava i reformada, distribueixen branques de palmell a les seves congregacions durant les seves litúrgies del Diumenge de Rams. Els cristians s’emporten aquests palmells, sovint beneïts pel clergat, a les seves cases, on les pengen al costat de l’art cristià, especialment creus i crucifixos, o les guarden a les seves Bíblies o devocionaris.

En el període que precedeix la Quaresma de l’any següent, conegut com a carnestolendes, les esglésies solen col·locar una cistella al seu nàrtex per recollir aquests palmells, que després es cremen ritualment dimarts de Carnaval per fer les cendres que s’utilitzaran l’endemà. dimecres de cendra, que és el primer dia de la Quaresma.[

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: