ESCRIT DEL BLOCDimarts 12 d’Abril 2022

Què representa el Dimarts Sant per a l’Església?

Segons els relats del Nou Testament, Jesús va anunciar la seva futura mort als deixebles, així com les paraules que li va dirigir a Judes Iscariot per la seva traïció

Dimarts Sant és un dia de preparació per al Tridu Pasqual, que és el període de temps que va del Dijous Sant al Diumenge de Pasqua en què es commemora la Passió, Mort i Resurrecció de Jesús.

Durant aquest temps es convida el cristià a reflexionar sobre el Via Crucis, a tenir un apropament amb el sagrament de la confessió per estar preparats de cara a l’esdeveniment de la Passió de Jesús. El cristià ha d’estar en gràcia de Déu per participar amb tota l’Església de l’Eucaristia a la Missa més important de l’any.

És per aquesta raó que, aquest dimarts, segons els relats del Nou Testament, Jesús va anunciar la seva futura mort als deixebles, així com les paraules que li va dirigir a Judes Iscariot per la seva traïció i Pere per les negacions que cometria.

És anomenat “Dimarts de controvèrsia” també, perquè Jesús s’enfronta amb els líders religiosos del seu temps. Primer amb els sacerdots i ancians que qüestionen la seva autoritat per predicar i fer miracles. I després amb els fariseus, els qui li pregunten sobre el tribut al que el fill de Déu respon mostrant una moneda: “Doneu, al Cèsar el que és del Cèsar; ia Déu el que és de Déu». Jesús transforma el nostre pecat en perdó, la nostra por en confiança: a la Creu ha nascut i reneix sempre la nostra esperança.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: