PARAULA DE DÉUDijous 14 d’Abril 2022

Joan 13, 1-15

Era abans de la festa de Pasqua. Jesús sabia que havia arribat la seva hora, l’hora de passar d’aquest món al Pare. Ell, que havia estimat els seus que eren al món, els estimà fins a l’extrem.
Mentre sopaven, quan el diable ja havia posat en el cor de Judes, fill de Simó Iscariot, la resolució de trair-lo, Jesús, sabent que el Pare li ho havia posat tot a les mans, i que havia vingut de Déu i a Déu tornava, s’aixecà de taula, es tragué el mantell i se cenyí una tovallola; després va tirar aigua en un gibrell i començà a rentar els peus dels deixebles i a eixugar-los amb la tovallola que duia cenyida. Quan arriba a Simó Pere, aquest li diu:
– Senyor, ¿tu em vols rentar els peus?
Jesús li respon:
– Ara no entens això que faig; ho entendràs després.
Pere li diu:
– No em rentaràs els peus mai de la vida!
Jesús li contesta:
– Si no et rento, no tindràs part amb mi.
Li diu Simó Pere:
– Si és així, Senyor, no em rentis tan sols els peus: renta’m també les mans i el cap.
Jesús li diu:
– Qui s’ha banyat, només cal que es renti els peus: ja és net tot ell. I vosaltres ja sou nets, encara que no tots.
Jesús sabia qui el traïa, i per això va dir: ‘No tots sou nets.’
Després de rentar-los els peus, es va posar el mantell i s’assegué a taula altra vegada. Llavors els digué:
– ¿Enteneu això que us he fet? Vosaltres em dieu «Mestre» i «Senyor», i feu bé de dir-ho, perquè ho sóc. Si, doncs, jo, que sóc el Mestre i el Senyor, us he rentat els peus, també vosaltres us els heu de rentar els uns als altres. Us he donat exemple perquè, tal com jo us ho he fet, ho feu també vosaltres

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’arjé (el principi, la força, el motor de l’univers) és la kénosi (abaixament). El nostre Déu no és com els altres, amb perdó de tots aquells que dialoguen amb les altres religions, perquè el nostre Déu és un Déu que fa cua, que s’abaixa, que s’anorrea, que es fa trobadís en els darrers, que va a cercar l’ovella perduda, que va a guarir qui està malalt, que no defuig la dissort, que s’ha fet un maleït per amor. Aquest Déu no és gens raonable per als ulls calculadors. Aquest Déu és un escàndol per als benpensants. Aquest és el nostre Déu: el que s’abaixa per fer feina d’esclau.

• “Ara no ho entens, ho entendràs després”. L’amor és retrospectiu, es val de la memòria i del flaish-back per a mostrar-se. Ja ens agradaria copsar-lo en el present, però les persones som així de limitades. L’Eucaristia, però, ens ajuda a fer memòria, a fer present ara i aquí l’Amor.

• Avui, abans d’anar a missa, repassa el teu àlbum de fotografies i endu-te’n una a la celebració dels oficis. Celebra l’Amor de Déu que t’ha estimat a través de tantes persones i en tantes ocasions.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: