ESCRIT DEL BLOCDissabte 16 d’Abril 2022

MIRADA A LA SALVACIÓ

Feia molta estona que tenia el ulls fixats en el santcrist entre les seves mans. Havia anat repassant les ferides, el cos destrossat i aquella mirada cap amunt com si esperés una resposta del Pare. Era una religiosa contemplativa que des de feia dies es preguntava de què ens salva Jesucrist. Sentia una forta objecció interior contra el que diuen sobre la mort de Jesús: que a la creu ens va salvar. Però de què i com?

Aquest va ser el procés de la seva meditació.

 No puc separar la passió cruenta de Jesús de la seva vida. Infància i joventut a Natzaret, baptisme en el Jordà, dies de desert i temptacions, deixebles, sermó de la muntanya, alliberació de malalts, proximitat a tanta gent que patia, perdó dels pecats, amistats, signes, controvèrsies, persecució, sant sopar, pregària de les oliveres, traïció, tortures, condemna i mort en creu.

Tot plegat mostra, en la humanitat de Jesús, un esforç suprem d’alliberació, consol, perdó i proposta de novetat. I aquest home infinitament admirable és el Fill de Déu, és Déu mateix. En Ell es mostra la salvació de Déu, no en teories, sinó vitalment fins a la mateixa mort. Déu fet un de nosaltres, que allibera, salva i inicia el camí de l’amor concret i universal.

 Manca la dimensió definitiva: la resurrecció de Jesús i la seva presència per sempre entre nosaltres, feta vivència per la vinguda i acció continuada del seu Esperit. Tot plegat: LA SALVACIÓ DE DÉU A LA HUMANITAT.

Mirant el món real, el que en diem pecat original, mal universal, és evident. No és la suma dels mals i les limitacions de les persones. És més. És una herència, un dinamisme, una continuada temptació… Doncs com que hi ha aquest mal, hi ha la salvació de Déu, significada essencialment en la creu i la resurrecció de Jesús.

La jove religiosa contemplativa acaba d’escriure en el seu diari aquestes reflexions. Mira de nou el santcrist, mentre des del més profund del seu cor diu: T’estimo, Déu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: