PARAULA DE DÉUDissabte 16 d’Abril 2022

Joan 19, 41-42; 20,11a

Hi havia un hort a l’indret on havien crucificat Jesús, i dintre l’hort un sepulcre nou, on encara no havia estat posat ningú. Com que per als jueus era el dia de la preparació, i el sepulcre es trobava a prop, van dipositar-hi Jesús.

Maria es va quedar plorant a fora, al costat mateix del sepulcre.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Després de la mort de Jesús, les paraules de l’evangeli de Joan mostren una situació de tristesa, d’espera, com una pausa en el temps, un «impàs». És el final d’una història, d’una esperança?

• Aquesta escena és traslladable a les nostres vides quotidianes i personals. Qui no ha viscut situacions semblants? Tota aquella vida compartida al voltant d’una relació, d’una companyia, d’una amistat… Ha arribat a la seva fi? Tantes tragèdies injustes, han d’acabar d’aquesta manera? S’han esquinçat els somnis?

• En una cultura decididament orientada cap al domini de la natura, el progrés tècnic i el benestar, la mort ve a ser «una fallida del sistema». Més preguntes: És aquest el veritable sentit de la Creació? Hi ha hagut alguna errada en el disseny del projecte, es podia haver pensat d’un altre manera?

• Avui el “silenci” del Dissabte Sant pot ajudar-nos a contemplar tantes situacions del nostre món. Situacions que ens evoquen més el silenci de Déu davant aquestes realitats.

• És moment de tancar el ulls, de pregar … (Pot ajudar-nos el recordar algunes escenes de la pel·lícula “De dioses y hombres”) …, i sense perdre l’esperança, confiar i saber esperar el que pot passar a l’endemà. Les llàgrimes de Maria de Magdala deixarien pas a una altra realitat …

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: