ESCRIT DEL BLOCDimecres 20 d’Abril 2022

Com em puc sentir millor sobre el meu cos?

Alguna vegada vas desitjar poder canviar alguna cosa del teu cos? T’agradaria ser més alt? O més petit? T’agradaria que la forma del teu cos fos diferent? Amb més músculs? O més corbes? T’agradaria semblar més gran?

Els cossos dels nens canvien quan travessen la pubertat. Però la pubertat no es dóna a tots els nens a la mateixa edat. Alguns es desenvolupen més aviat. Al principi, és possible que se sentin rars. També podrien sentir-se orgullosos. Altres nens es desenvolupen molt més tard. És probable que vulguin que el temps passi ràpid per créixer. Estan ansiosos per ser més grans.

Però no hi ha cap manera d’accelerar les coses. Una nena no desenvoluparà els pits fins que el cos comenci a travessar la pubertat. I un nen no desenvoluparà grans músculs com els dels adolescents i els adults. Ni tan sols ho aconseguirà aixecant peses. És molt difícil ser pacient.

A mesura que el cos canvia, també pot canviar la manera com et sents respecte a ell.

Quines coses us poden ajudar?

Si vols sentir-te millor amb el teu cos, aquí t’oferim alguns consells:

No esperis que el teu cos sigui perfecte. Cap cos no ho és. És bo que acceptis i vulguis el cos que tens. És teu, per tant, mostra-li una mica d’afecte.

Pensa en les coses que t?agraden del teu aspecte. Tens cames llargues? Espatlles amples? Un gran somriure? Un rostre amigable? Intenta veure les coses bones que veuen altres persones quan et miren.

Pensa en les coses que pots fer el teu cos. Corres molt ràpid? Ets fort? Ets bo en el maneig de la pilota? Camines amb bicicleta o skate? Ets bon patejador? T’agrada escalar muntanyes? Ets bon nedador? Saps fer tombarelles laterals? Podeu mantenir l’equilibri en la postura d’arbre? Pren-te un moment per enorgullir-te del que el teu cos pot fer.

Menja aliments saludables. Alimenta el teu cos amb aliments saludables. Portar una dieta sana t’ajuda a veure’t millor. Et dóna energia i manté el teu cos funcionant correctament.

Vés-te’n a dormir a horari. El teu cos necessita una quantitat suficient de son per veure bé i mantenir-se saludable. El somni us ofereix la recàrrega necessària per aprendre i jugar tot el dia.

Estigues actiu cada dia. Quan moues el cos, exercites els teus músculs. Quan exercites un múscul, es torna més fort. Si els músculs són forts, el teu cos està en forma i sa. Pots mantenir-te actiu jugant, ballant, fent esports o fins i tot netejant la teva habitació.

Mantingues el teu cos higienitzat i empolainat. Pren una dutxa o un bany. Renta’t la cara i els cabells. Raspalla’t les dents. Usa roba neta. Busca el teu estil. Para’t dret i amb orgull. Mira el teu nou jo. Senti’t feliç amb el teu aspecte.

Mantingues un pes saludable. Tenir un pes saludable és bo per a tu. I t’ajuda a sentir-te bé amb el teu cos. Però no intentis fer una dieta pel teu compte. No és segur ni saludable que un nen faci això. Parla sempre amb un dels teus pares o amb un metge. Quan tingues un control, el metge et dirà si el teu pes és saludable. Si el teu pes podria ser més saludable, el metge us suggerirà algunes coses que podeu fer. Menjar bé i fer més activitat física ajuda molt.

Parla amb els teus pares. Si tens problemes per sentir-te millor amb el teu cos, parla amb els pares sobre el que sents. Parla de maneres en què pots sentir-te més content amb el teu cos.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: