PARAULA DE DÉUDijous 21 d’Abril 2022

Lluc 24,35-48

Els deixebles contaven el que havia passat pel camí i com l’havien reconegut quan partia el pa.
Mentre parlaven d’això, Jesús es presentà enmig d’ells i els va dir:
– Pau a vosaltres.
Ells, esglaiats i plens de por, es pensaven que veien un esperit. Jesús els digué:
– Per què us alarmeu? Per què us vénen al cor aquests dubtes? Mireu-me les mans i els peus: sóc jo mateix. Palpeu-me i mireu. Els esperits no tenen carn i ossos, com veieu que jo tinc.
I mentre deia això els va mostrar les mans i els peus.
Però com que de tanta alegria no s’ho acabaven de creure i estaven tots sorpresos, els digué:
– ¿Teniu aquí res per a menjar?
Llavors li van donar un tros de peix a la brasa. El prengué i se’l va menjar davant d’ells.
Després els digué:
– Això és el que us vaig dir quan encara era amb vosaltres: «Cal que es compleixi tot el que hi ha escrit de mi en la Llei de Moisès, en els Profetes i en els Salms.»
Llavors els obrí el cor perquè comprenguessin les Escriptures. Els digué:
– Així ho diu l’Escriptura: El Messies ha de patir i ha de ressuscitar el tercer dia d’entre els morts, i cal predicar en nom d’ell a tots els pobles la conversió i el perdó dels pecats, començant per Jerusalem. Vosaltres en sou testimonis.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Així ho diuen les Escriptures: El Messies havia de patir i de ressuscitar el tercer dia.

• Al capvespre del primer dia Jesús ressuscitat apareix al mig dels deixebles esporuguits. En la narració de Lluc, de bon matí hem visitat la tomba buida seguint tres dones amoroses i valentes. Dos àngels els han dit que es refiïn de la paraula de Jesús, que li calia passar per la persecució a mort i ressuscitar.

• Després ha acompanyat llargament els deixebles d’Emmaús per a insistir novament que calia el camí de mort i resurrecció, tal com ho deia l’Escriptura.

• S’ha manifestat també al tristíssim Simó Pere, fet un plor des que renegà de Jesús a la casa del Summe Sacerdot.

• Sant Ignasi, en meditar aquests misteris, s’admira de «l’ofici de consolar» amb què es revesteix Jesús ressuscitat.

• La trobada amb els Onze (i companyia) ens torna a interpel·lar la paraula «calia» i la seva conseqüència: «en sou testimonis».

• ¿Realment calia pujar a un patíbul per mostrar d’una manera absoluta fins on arriba l’amor de Déu? Fora bo que m’ho respongui a mi mateix. L’afirmació de Jesús és: «No hi ha més gran amor que donar la vida pels amics».

• Si de debò m’ha captat aquesta boníssima notícia de fins on arriba l’amor de Déu, la conseqüència urgent és ser-ne testimonis arreu i en tot moment. «Com el Pare m’ha enviat, així us envio a vosaltres».

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: