PREGÀRIA D’AVUI DE CAP I CORDissabte 23 2022

Marc 16,9-15

Després que Jesús hagué ressuscitat el diumenge de bon matí, es va aparèixer primer a Maria Magdalena, de qui havia tret set dimonis. Ella anà a anunciar-ho als qui havien conviscut amb Jesús i que ara estaven afligits i ploraven. Però aquests, quan van sentir que Jesús vivia i que ella l’havia vist, no la van creure.
Després d’això, es va manifestar amb un aspecte diferent a dos d’ells que feien camí fora ciutat. Aquests, llavors, se’n tornaren a anunciar-ho als altres, però tampoc no els van creure.
Finalment, mentre eren a taula, Jesús es va aparèixer als Onze i els reprotxà la seva falta de fe i la seva duresa de cor, ja que no havien cregut els qui l’havien vist ressuscitat. Els digué:
– Aneu per tot el món i anuncieu la bona nova de l’evangeli a tota la humanitat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Es va aparèixer primerament a una dona, Maria de Magdala. Els dos es coneixien bé. Ella havia estat alliberada per Ell de set dimonis. És com si ella també hagués passat per una experiència de resurrecció i n’havia sortit enfortida. Era una dona de fe i va córrer a dir-ho a aquell grup d’homes decebuts, abatuts i plens de por, que inicialment no la van creure ni a ella ni als altres dos deixebles a qui Jesús també es va aparèixer. Més endavant però aquells homes farien prodigis.

• Nosaltres, els cristians del segle XXI , a vegades ens sentim com aquell grup de deixebles en aquell moment; ens espanten els canvis, el riscos, ens paralitza la por, i el temor ens posa una bena als ulls que no ens deixa veure el que és vital.

• Senyor, Tu ets el Ressuscitat. ETS EL SENYOR. Treu els nostres dimonis i dóna’ns força per sortir a donar testimoni. “On dormirà el pobre aquesta nit?” Cantem ben fort: «Dóna’m la fe dels meus pares, potser el que em manca a mi.»

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: