PARAULA DE DÉUDilluns 25 d’Abril 2022

Joan 20, 19-31

Al capvespre d’aquell mateix dia, que era diumenge, els deixebles, per por dels jueus, tenien tancades les portes del lloc on es trobaven. Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:

-Pau a vosaltres.

Dit això, els va mostrar les mans i el costat. Els deixebles s’alegraren de veure el Senyor.Ell els tornà a dir:

-Pau a vosaltres. Com el Pare m’ha enviat a mi, també jo us envio a vosaltres.

Llavors va alenar damunt d’ells i els digué:

-Rebeu l’Esperit Sant. A qui perdonareu els pecats, li quedaran perdonats; a qui no els perdoneu, li quedaran sense perdó.

Quan vingué Jesús, Tomàs, un dels Dotze, l’anomenat Bessó, no era allà amb els altres deixebles.Ells li van dir:

-Hem vist el Senyor.

Però ell els contestà:

-Si no li veig a les mans la marca dels claus, si no fico el dit a la ferida dels claus i no li poso la mà dins el costat, jo no creuré pas!

Al cap de vuit dies, els deixebles es trobaven altra vegada en aquell mateix lloc, i Tomàs també hi era. Estant tancades les portes, Jesús va arribar, es posà al mig i els digué:

-Pau a vosaltres.

Després diu a Tomàs:

-Porta el dit aquí i mira’m les mans; porta la mà i posa-me-la dins el costat. No siguis incrèdul, sigues creient.

Tomàs li va respondre:

-Senyor meu i Déu meu!

Jesús li diu:

-Perquè m’has vist has cregut? Feliços els qui creuran sense haver vist!

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• És Jesús qui té la iniciativa «arriba, es posa al mig, els diu». El Ressuscitat irromp d’una manera misteriosa, inexplicable en la vida d’aquells homes tristos i atemorits, i ho fa per l’Esperit Sant que és qui porta la pau, i també la força i el poder de perdonar els pecats. Aquesta irrupció no és evident per a tots. Hi ha qui busca un cos, unes proves, avui en diríem una «constatació científica». Tomàs representa la nostra dificultat per deixar alenar damunt nostre l’Esperit del Ressuscitat. Avui podríem demanar-li a Jesús el seu Esperit. Aquell Esperit que consola, porta la pau, acompanya amb la seva presència, fa noves totes les coses. No busquem proves, ni cossos sinó deixem-nos simplement treballar per aquesta nova forma d’estar Jesús entre nosaltres inaugurada el matí de Pasqua. Una forma, però que no té res d’evasiva ni espiritualista, sinó que ens remet a les ferides ben reals del Crucificat.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: