ESCRIT DEL BLOCDijous 28 d’Abril 2022

Estimar no es pas “sentir”

Estimar no és pas sentir.

Si per estimar esperes de ser empès per la sensibilitat, estimaràs ben pocs homes o dones a la terra.

Estimar, no és una disposició instintiva, és la decisió conscient de la teva voluntat d’anar de vers els altres i donar-te ells.

Segurament que la fam et fa sortir de casa per comprar pa.

Obres la finestre per mirar la posta de sol.

Corres a rebre a un amic, que has vist des de la finestra.

Així, el desig, la admiració, la facció sensible poden arrencar-te de tu mateix i llençar-te el camí del dolor, però no sóm encara mort.

El Senyor ofereix com a mitjà especialment en la unió de l’home i la dona per ajudar-se i m’anar-te l’amor.

L’amor és un carrer de direcció única, parteix sempre de tu per anar de vers els altres.

Cada vegada que prens un objecte o algú per a tu, deixes d’estimar perquè deixes de donar. Vas contra direcció. Em pren el camí. A cull tot allò que es vol, però per donar-ho tot. Si et quedes amb tu, per a tu, alguna cosa o algú no diguis que estimes aquest objecte o aquesta persona, perquè en el moment que les agafes per quedar te’ls i guardar-les ni que sigui un instant la mort mor els teus dits.Si culls flors es per fer un ram.

Si fas un ram, és per oferir-li a l’estimada… Perquè la flor no és pas feta per mercir-se a les meves mans, es per a portar alegria i fer-ne néixer el fruit.Així a la vida si et sents incapaç de passar per davant d’un objecte o d’un rostre sense prendre-ho per a tu , continua doncs la teva ruta. Per estimar, cal ser capaç de renunciar-se. Així quan dic que t’estimo reviso sovint l’autenticitat i puresa del temps del que sento i vull.No em plantejo simplement la pregunta: estimo ?, estic segur que em faig amic per donar-ho tot?

Tinc molt clar que estima, no és pas en primer lloc donar alguna cosa, sinó abans que res donar-ho algú.

Estimarem si ens dónem nosaltres mateixos.

Cal recordar que estimar no és pecar i menys mai és pecar per amor. Pecar és no estima o no estima prou o estima malament.

Jo estimo a l’amor, a l’amiga perquè tinc clar que mai per mi serà sinònim de desig sexsual.

Quant una amiga et diu t’estimo i sento amor per tu, es que et demana compartir amb excrupulosa netedat desde l’absoluta i total discreció i reserva, la complicitat en compartir vivències, sensacions. En difinitiva, necessitem treurà part de la monotonia i reviure el sentiment de sentirte estimat o estimada.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: