PARAULA DE DÉUDivendres 29 d’Abril 2022

Mateu 11,25-30

En aquell temps, Jesús digué:
–T’enalteixo, Pare, Senyor del cel i de la terra, perquè has revelat als senzills tot això que has amagat als savis i entesos. Sí, Pare, així t’ha plagut de fer-ho. El Pare ho ha posat tot a les meves mans. Ningú no coneix el Fill, fora del Pare, i ningú no coneix el Pare, fora del Fill i d’aquells a qui el Fill el vol revelar. Veniu a mi tots els qui esteu cansats i afeixugats, i jo us faré reposar. Accepteu el meu jou i feu-vos deixebles meus, que sóc benèvol i humil de cor, i trobareu el repòs, perquè el meu jou és suau, i la meva càrrega, lleugera.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• A Mateu 11, l’evangelista mostra que a Jesús les coses comencen a no anar-li bé.

• Primer, el seu mestre Joan Baptista no veu clar el capteniment de Jesús i fa preguntar “Ets tu el qui has de venir? O cal esperar-ne un altre?”. Tot seguit, veiem que les estimades ciutats del Llac on Jesús ha deixat tota la seva “salvació”, no han entès res. Ni tampoc Cafarnaüm…!

• La tristesa devia embargar el cor de Jesús.

• Enmig de tanta nuvolada Jesús troba motius que l’alleugeixen i omplen de pau i joia: sorprenentment, no són en els savis, sinó en els més “petits”, els qui connecten amb ell.

• I esclata en una pregària sortida del fons del cor, que esdevé un dels textos més saborosos de Mateu. Té tres moments:

• a) Jesús queda desbordat i esclata en pregaria d’agraïment després de comprovar la manera de ser, tan paradoxal, de Déu: el Senyor del Cels i Terra té les preferències en els petits. Són els senzills els qui entenen el cor de Jesús i el seu missatge de vida,

• b) el Mestre ens retorna a les revelacions del Baptisme i la Transfiguració: el rostre del Pare in-visible, es mostra del tot en el Fill. Una bona confessió de fe, perquè el lector en gaudeixi,

• c) una càlida exhortació als qui penen, els pobres pagesos de Galilea, sota mil jous d’explotació, d’intoleràncies i de complicacions farisaiques; i a nosaltres lectors de l’evangeli. Se’ns ofereix un altre caliu on viure: “veniu a mi… trobareu repòs… el meu jou és suau”.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: