PARAULA DE DÉUDissabte 30 d’Abril 2022

Joan 6, 16-21

Al capvespre, els deixebles de Jesús van baixar al llac i s’embarcaren en direcció a Cafarnaüm, a l’altra riba. Ja s’havia fet fosc i Jesús encara no s’havia reunit amb ells; a més, com que el vent bufava fort, el llac s’anava encrespant. Quan havien remat unes dues o tres milles, van veure que Jesús s’acostava a la barca caminant sobre l’aigua, i es van esglaiar. Ell els diu:

-Sóc jo, no tingueu por.

Volien fer-lo pujar a la barca, però tot seguit la barca tocà terra al lloc on anaven.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Encara portem el bon gust del “poc” pa que Jesús va beneir, i que no s’ha exhaurit a les mans dels deixebles, mentre l’anaven repartint a “cinc mil homes…!”.

• Aquest és un prodigi que, amb la força de l’Esperit, han anat repetint tantes mares de família, tantes Caritas, tants Cotolengo…, quan amb la pobresa del molt poc que tenien han alimentat als seus, a molta gent, a una multitud…

• El Cel se’ns ha apropat.

• Encara portem al paladar el bon gust del pa de Jesús (tot seguit sabrem que és el bon gust del seu propi cos i sang, del pa eucarístic). Però Jesús en comptes d’acceptar ser Rei, com molts voldríem!, se’ns escapa a la Muntanya, i reposa en el Pare.

• Nosaltres que estem a la barca (però Jesús no hi és!) per tornar a Cafarnaüm, experimentem que el “Cel” que havíem gustat, ara ens l’han pres i estem a l’“infern”, quan les aigües caòti-ques que a Gènesis 1 el Creador havia separat i apaivagat, tornen a estar “descreades”. Ens envaeix el “caos primigeni”… i Jesús no hi és.

• O sí que hi és…! Però nosaltres creiem que és un fantasma del qual cal fugir.

• Enmig del desgavell més absolut de les nostres vides i de la vida del món, Jesús el Senyor ens diu: “Jo sóc”, com Yahvè en el misteri del foc de la bardissa.

• Avui és dia per adorar Jesús “Senyor meu i Déu meu”… ¡¡¡enmig dels nostres caos!!!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: