PARAULA DE DÉU1 de Maig 2022

Joan 21,1-19

Jesús es va tornar a aparèixer als deixebles vora el llac de Tiberíades. L’aparició va ser d’aquesta manera:
Es trobaven plegats Simó Pere, Tomàs, l’anomenat Bessó, Natanael, de Canà de Galilea, els fills de Zebedeu i dos deixebles més. Simó Pere els diu:
–Me’n vaig a pescar.
Els altres li diuen:
–Nosaltres també venim amb tu.
Sortiren, doncs, i pujaren a la barca, però aquella nit no van pescar res. Quan va despuntar el dia, Jesús es presentà vora el llac, però els deixebles no s’adonaven que fos ell. Llavors Jesús els digué:
–Nois, no teniu res per a menjar?
Li respongueren:
–No.
Ell els digué:
–Tireu la xarxa a la dreta de la barca i trobareu peix.
Així ho van fer i ja no la podien estirar de tants peixos com hi havia. Llavors aquell deixeble que Jesús estimava diu a Pere:
–És el Senyor.
Així que Simó Pere va sentir que era el Senyor, es posà el vestit que s’havia tret i es llançà a l’aigua. Els altres deixebles, que només eren a uns cent metres de terra, van arribar amb la barca, arrossegant la xarxa plena de peixos. 9 Quan baixaren a terra, veieren pa i unes brases amb peix coent-s’hi. 10 Jesús els diu:
–Porteu peixos dels que acabeu de pescar.
Simó Pere pujà a la barca i va estirar cap a terra la xarxa plena de peixos: eren cent cinquanta-tres peixos grossos. Tot i haver-hi tant de peix, la xarxa no es va esquinçar. Jesús els digué:
–Veniu a menjar.
Cap dels deixebles no gosava preguntar-li qui era, perquè sabien que era el Senyor. Jesús s’acostà, prengué el pa i els el donava. Igualment va fer amb el peix.
Aquesta fou la tercera vegada que Jesús es va aparèixer als deixebles després de ressuscitar d’entre els morts.
Jesús i Pere
Quan hagueren menjat, Jesús va preguntar a Simó Pere:
–Simó, fill de Joan, m’estimes més que aquests?
Ell li respongué:
–Sí, Senyor, tu saps que t’estimo.
Jesús li diu:
–Pastura els meus anyells.
16 Per segona vegada li pregunta:
–Simó, fill de Joan, m’estimes?
Ell li respon:
–Sí, Senyor, tu saps que t’estimo.
Jesús li diu:
–Pastura les meves ovelles.
Li pregunta Jesús per tercera vegada:
–Simó, fill de Joan, m’estimes?
Pere es va entristir que Jesús li preguntés per tercera vegada si l’estimava, i li respongué:
–Senyor, tu ho saps tot; ja ho saps, que t’estimo.
Li diu Jesús:
–Pastura les meves ovelles. T’ho ben asseguro: quan eres jove et cenyies tu mateix i anaves on volies, però a les teves velleses obriràs els braços i un altre et cenyirà per portar-te allà on no vols.
Jesús va dir això per indicar amb quina mort Pere havia de glorificar Déu.
Després d’aquestes paraules, Jesús va afegir:
–Segueix-me.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Els deixebles estan desolats. Ho havien deixat tot per Jesús però no ha servit de res. S’han jugat la vida i han estat a punt de perdre-la.

• El millor que poden fer és tornar a la vida de sempre, tocant de peus a terra, i oblidant-se d’aquest somni viscut amb Jesús durant quasi bé tres anys.

• “Me’n vaig a pescar”, diu Pere en un intent d’oblidar i de tornar a la monotonia quotidiana.

• Però, com la nit abans de conèixer Jesús, no van pescar res.

• A la matinada, cansament, son i fracàs… Algú, des de la riba, els saluda: “nois, teniu res per menjar?”… “Tireu la xarxa a la dreta i en trobareu”… Són les mateixes situació i paraules que el dia en que Pere va conèixer Jesús.

• De sobte cauen en el compte i la desolació es converteix en esclat de joia: La gran pesca miraculosa, com el dia que Pere es va trobar amb Jesús per primer cop.

• Cadascú reacciona segons el seu carisma: Un diu “és el Senyor!” L’altre es llença al mar per tal d’arribar més aviat al costat de Jesús. La majoria, anònima i silenciosa, continua damunt la barca, símbol de l’Església, treballant per dur-la a port, tant a la barca com a la pesca aconseguida per la gràcia de Jesús i la col·laboració dels deixebles.

• Arriben davant Jesús i comparteixen l’aliment que el Senyor els ha preparat. Jesús és el veritable aliment que els dóna i ens dóna vida! No cal dir res. Sobren explicacions quan els gestos i la vida parlen per ells mateixos.

• Tothom comparteix i comunica, en silenci, el que seria impossible d’expressar amb paraules.

• Pere tindrà l’oportunitat de dir-li a Jesús, per tres cops, que l’estima. Aquesta vegada des de la humilitat. Pere ja ha après que la seva força és i serà, per sempre més, la vida de Jesús ressuscitat dins seu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: