PARAULA DE DÉUDimarts 2 de Maig 2022

Joan 6, 22-29

Després que Jesús havia saciat cinc mil homes, els seus deixebles el veieren caminant sobre l’aigua. L’endemà, la gent encara era a l’altra banda del llac. Llavors s’adonaren que allí només hi havia hagut una barca i que Jesús no hi havia pujat amb els seus deixebles, sinó que ells se n’havien anat tots sols. Altres barques havien arribat des de Tiberíades fins a prop de l’indret on havien menjat després que el Senyor digués l’acció de gràcies. Així, doncs, quan la gent s’adonà que Jesús no era allí, ni tampoc els seus deixebles, van pujar a les barques i se n’anaren a Cafarnaüm a buscar Jesús.

Així que el trobaren a l’altra banda del llac, li van preguntar:

-Rabí, quan has arribat?

Jesús prengué la paraula i els digué:

-Us ho ben asseguro: vosaltres no em busqueu perquè heu vist senyals prodigiosos, sinó perquè heu menjat pa i heu quedat saciats. Però no us heu d’afanyar tant per l’aliment que es fa malbé, sinó pel que dura i dóna vida eterna. I el Fill de l’home us donarà aquest aliment, perquè Déu, el Pare, l’ha acreditat amb el seu segell.

Ells li preguntaren:

-Com hem d’actuar per a fer les obres de Déu?

Jesús els respongué:

-L’obra que Déu vol és aquesta: que cregueu en aquell que ell ha enviat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Desprès de la multiplicació dels pans la gent s’interessa per Jesús: “Rabí quan heu arribat?”…

• De fet l’interès és bastant “interessat”: “Vosaltres no em busqueu pel que signifiquen els prodigis que heu vist, sinó perquè heu menjat pa”…

• Quantes vegades busquem el propi benefici per sobre de tot?

• Quantes vegades, per tal d’aconseguir-ho, ens hem aprofitat poc honestament, de la fe, de la religió, de l’església, de l’altruisme dels altres…

• El que veritablement és important és que creguem en l’enviat de Déu. Jesucrist, el Senyor.

• Què significa avui, en mig del segle XXI, creure que Jesús és el Fill de Déu, el Salvador del món, que dóna sentit ple a la meva vida i a la de tothom?

• La fe en Jesús ressuscitat actua com a referent en les meves decisions? O més aviat és com un complement més o menys estètic i anodí de la meva persona, de la meva família, del meu entorn?

• La pregunta que convé anar responent. “Què hem de fer per complir el que Déu vol?”… I cal concretar!

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: