PARAULA DE DÉUDimarts 3 de Maig 2022

Joan 14,6-14

Jesús va dir a Tomàs:
–Jo sóc el camí, la veritat i la vida. Ningú no arriba al Pare si no és per mi. Si m’heu conegut a mi, també coneixereu el meu Pare. I des d’ara ja el coneixeu i l’heu vist.
Li diu Felip:
–Senyor, mostra’ns el Pare, i no ens cal res més.
Jesús li respon:
–Felip, fa tant de temps que estic amb vosaltres, i encara no em coneixes? Qui m’ha vist a mi ha vist el Pare. Com pots dir que us mostri el Pare? ¿No creus que jo estic en el Pare i el Pare està en mi? Les paraules que jo us dic, no les dic pel meu compte. És el Pare qui, estant en mi, fa les seves obres. Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; i, si més no, creieu per aquestes obres. Us ho ben asseguro: qui creu en mi, també farà les obres que jo faig, i encara en farà de més grans, perquè jo me’n vaig al Pare. I tot allò que demanareu al Pare en nom meu, jo ho faré; així el Pare serà glorificat en el Fill. Sempre que demaneu alguna cosa en nom meu, jo la faré.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• La primitiva comunitat cristiana ja creia que més important que l’ensenyament de Jesús era el mateix Jesús, la mateixa persona de Jesús, que ensenyava.

• Per això és de radical importància la frase de l’evangeli referida a Jesús: “Jo sóc el camí, la veritat i la vida”.

• També la primitiva comunitat cristiana creia, amb ple convenciment, que Jesús és qui, d’una manera diàfana, ens ensenya i mostra qui és i com és Déu.

• Veient Jesús, veiem i descobrim al mateix Déu i Pare nostre.

• Déu s’ha fet una sola i idèntica cosa amb Jesús. Déu s’ha fet tan home com Jesús és home i l’home està cridat a ser tan fill de Déu com Jesús ho és.

• Per això, “qui creu en mi farà les mateixes obres que jo faig”, diu Jesús.

• Qui creu en Jesús, sobretot amb el cor i la vida, es fa una mateixa cosa amb Ell, es fa una unitat indissoluble, una identificació plena.

• La nostra gran limitació és, sovint, voler ser com Jesús, desitjar-ho sincerament i no acabar d’alliberar-nos del nostre egoisme que ens ho impedeix.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: