PARAULA DE DÉUDimecres 4 de Maig 2022

Fets dels apòstols 8,1b-8

Aquell dia va començar una gran persecució contra l’església de Jerusalem, i tots, fora dels apòstols, es dispersaren pels territoris de Judea i Samaria. Uns homes piadosos enterraren Esteve i van fer un gran dol per ell. Mentrestant, Saule assolava l’Església, entrant de casa en casa i arrossegant homes i dones a la presó.
Els qui s’havien dispersat van anar pertot arreu anunciant la bona nova de la Paraula. Felip baixà a una ciutat de Samaria i els predicava el Messies. Unànimement la gent estava atenta al que deia Felip, ja que sentien contar i veien els prodigis que feia: els esperits malignes sortien de molts posseïts cridant i xisclant, i molts paralítics i coixos recobraren la salut. Hi hagué, doncs, una gran alegria en aquella ciutat.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Es significatiu constatar, pel que diu el text dels Fets dels Apòstols, com els primers seguidors de Jesús emprenen un tipus de vida que recorda la del seu Mestre. Com Ell són mal compresos i perseguits. Arran del martiri d’Esteve es veuen obligats a fugir de Jerusalem, de la mateixa manera que Jesús es veié obligat a amagar-se sovint per l’assetjament dels líders dels jueus.

• També com Jesús es dedicaran fonamentalment a anunciar la novetat del Regne de Déu com a Bona Notícia per als homes i dones del seu temps. I ho faran amb paraules i gestos guaridors que generaran guarició, joia profunda i comunitat de seguidors convocada.

• El mateix Jesús ens diu avui a l’Evangeli de Joan: “He vingut per fer la voluntat del qui m’ha enviat.” I els primers cristians assumeixen aquesta tasca; es senten enviats per l’Esperit de Jesús per prosseguir la seva tasca en obediència a la voluntat de Déu. També nosaltres, avui.

• I aquesta voluntat no és altre sinó que les persones tinguin vida i vida eterna: visquin plenament fins a la plenitud de la vida. Per part nostra, la tasca que se’ns presenta al davant és, en primer lloc, fiar-nos de l’Enviat que ens envia, fer-li confiança i, en segon lloc, prosseguir avui la seva missió i el seu projecte: que no es perdi ningú, que a ningú no li falti l’aliment material i espiritual.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: