PARAULA DE DÉUDissabte 7 de Maig 2022

Joan 6, 60-69

Molts que fins aleshores havien seguit Jesús van dir:
– Aquest llenguatge és molt dur. ¿Qui és capaç d’acceptar-lo?
Jesús, sabent que els seus deixebles murmuraven de tot això, els digué:
– Això us escandalitza? Doncs què direu quan veureu el Fill de l’home pujant on era abans? És l’Esperit qui dóna vida; la carn no serveix de res. Les paraules que jo us he dit són Esperit i són vida. Però entre vosaltres n’hi ha alguns que no creuen.
Des del principi, Jesús sabia qui eren els qui no creien i qui l’havia de trair. I afegí:
– Per això us he dit que ningú no pot venir a mi si no li ho concedeix el Pare.
Des d’aquell moment, molts dels seus deixebles es van fer enrere i ja no anaven més amb ell. Llavors Jesús digué als Dotze:
– ¿També vosaltres em voleu deixar?
Simó Pere li respongué:
– Senyor, a qui aniríem? Tu tens paraules de vida eterna, i nosaltres creiem i sabem que tu ets el Sant de Déu.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• Pensava perquè els deixebles murmuraven sobre l’encarnació i ho titllaven d’un “llenguatge molt dur”. Però, certament, si ho considerem una mica, l’encarnació és dura i difícil d’entendre racionalment. Una divinitat que s’abaixa a limitar-se a un cos amb totes les xacres que comporta… El natural és més aviat voler desfer-se’n d’aquest cos i ser esperits purs. Evadir-se de totes les limitacions, malalties i contratemps, i volar.

• I tanmateix, el missatge de Jesús és clar: és en la carn animada per l’Esperit on passa tot. Les relacions que establim amb els altres; el que diem o deixem de dir; les carícies donades; el consol de la presència… tot això passa per la carn.

• La divinitat ha vingut a donar vida a aquesta carn a través de l’Esperit. És un misteri i, és fins i tot, un sense sentit. Però aquesta és l’essència del cristianisme. Ja no ens podem pensar separadament com a “ànimes” aïllades, som cossos en relació, carn animada per l’Esperit de vida.

• Qui només busca evasió i salvació individual es fa enrere. Qui ha vingut a enfangar-se en el món per transformar-lo troba en Crist, en el Sant de Déu, tota la força per tirar endavant.

• I és que el Crist ressuscitat sempre conserva les ferides de la Creu.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: