PARAULA DE DÉUDimarts 10 de Maig 2022

Joan 10,22-30

Se celebrava a Jerusalem la festa de la Dedicació. Era l’hivern. Jesús es passejava pel recinte del temple sota el pòrtic de Salomó. Llavors els jueus l’envoltaren i li digueren:
–Fins quan ens tindràs en la incertesa? Si ets el Messies, digue’ns-ho obertament.
Jesús els respongué:
–Us ho he dit, però no ho voleu creure. Les obres que jo faig en nom del meu Pare donen testimoni a favor meu, però vosaltres no creieu, perquè no sou de les meves ovelles. Les meves ovelles escolten la meva veu. Jo les conec, i elles em segueixen. Jo els dono vida eterna: mai no es perdran, i ningú no me les arrencarà de les mans. Allò que el Pare m’ha donat val més que tot, i ningú no podrà arrencar res de les mans del meu Pare. Jo i el Pare som u.

Alguns pensaments sobre el passatge d’avui

• L’Evangeli d’avui és bastant punyent, fins i tot, si continuéssim la lectura mes enllà dels versets indicats, l’evangelista ens diu que al acabar de parlar, els jueus van prendre pedres per apedregar a Jesús.

• I tot perquè Jesús s’atreveix a explicar-los-hi què vol dir ser dels seus i els subratlla dos trets, els més essencials i imprescindibles: «Les meves ovelles escolten la meva veu… i em segueixen». Després de vint segles, els cristians necessitem recordar de nou que allò essencial per ser l’Església de Jesús és escoltar la seva veu i seguir els seus passos.

• Cal doncs, despertar la capacitat d’escoltar Jesús, es a dir, desenvolupar molt més en les nostres comunitats aquesta sensibilitat, que és viva en molts cristians senzills.

• Certament, que podem caure en el perill de diluir la nostra fe en una religiositat superficial, perquè vivim en una societat que omple les nostres consciències amb missatges, imatges, i reclams de tot gènere.

• Però no n’hi ha prou d’escoltar la seva veu. Cal seguir Jesús. Ha arribat el moment de decidir-nos entre acontentar-nos amb una “religió burgesa” que tranquil·litza les consciències però ofega la nostra alegria, o aprendre a viure la fe com una aventura apassionant de seguir Jesús.

• L’aventura consisteix a creure el que Ell va creure, donar importància a allò que Ell va donar, defensar la causa de l’ésser humà com Ell la va defensar, acostar-nos als indefensos i desvalguts com Ell es va acostar, confiar en el Pare com Ell va confiar.

• Tant de bo que les nostres comunitats siguin un lloc on es vetlli perquè tothom pugui viure de manera més digna i solidària com vol Jesús; si ho fem així, l’Església (que la formem tots i totes) estarà oferint a la societat el millor servei.

Autor: LA VIDA EN UN BLOC

Aquest Bloc, vol ser útil per a la reflexió, i aprofundir, mitjatzant els seus escrirts,comentaris,i vivències per a posar-nos al dia. Convido a llegir-los.
I trobareu un conjunt d’escrits que he anant recopilant i que ens poden ajudar en la formació permanent. 
Pere Codina Gironella,nes autor de quatre llibres, “1er,2,i 3er,de Religió “Editorial Vicens Vives, una guia de Terra Santa. “Vivències de un Gironí a Terra Santa” i dos llibre de “Protocol en l’Administracio Publica “ i “Protocol Empreserial”.
Pere Codina i Gironella, esta llicenciat amb Ciències de l’Informacio,Relacions Públiques, i Màster en Protocol Institucional iEmpreserial. Fou un dels responsables en el Protocol del JJOO de Barcelona 92. Ostenta el DEI per exercir de professor de religió en l’escola Bell-lloc del Pla de Girona,
i el perquè d’aquest bloc i els seus escrits …….. Els meus ulls ja no saben sinó contemplar dies i sols perduts. Com sento rodar velles tartanes per rials de Sinera ! Al meu record arriben olors de mar vetllada per clars estius.Perdura en els meus dits la rosa que vaig collir.I als llavis, oratge, foc, paraules esdevingudes cendra. Salvador Espriu

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: